Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox | RetailDetail

Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox
Shutterstock

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

 

Winkelsluitingen

In het voorbije boekjaar daalde de omzet bij Geox met 1,8% naar 884,5 miljoen euro. Die daling was vooral te wijten aan de mindere verkoop in de eigen winkels en franchisewinkels, waar de omzet met 4,3% daalde naar 483,5 miljoen euro. In het wholesalekanaal steeg de omzet immers met 1,4% naar 401 miljoen euro.

 

Die resultaten waren wel in lijn met de verwachtingen van het bedrijf, dat bezig is met het optimaliseren van het retailnetwerk, wat gepaard gaat met een aantal winkelsluitingen. Op vergelijkbare basis bleef de omzet bij de eigen winkels dan ook vrijwel stabiel. Geox beschikt momenteel over 1.095 winkels, waarvan het er 439 zelf uitbaat. Een jaar eerder waren dat nog 1.161 winkels, waarvan 455 in eigen beheer.

 

Geox zag dan ook in vrijwel alle regio’s de omzet terugvallen: zo was er in Italië een daling van 4,7% en in de rest van West-Europa met 3,4%. In Noord-Amerika was er zelfs een terugval van 6,2%. In ‘Other Countries’ steeg de omzet met 8%, vooral dankzij sterke prestaties in Oost-Europa en China.

 

Nieuwe CEO

Naast de financiële cijfers maakte Geox ook bekend dat het een nieuwe CEO heeft gevonden. Het ontslag van huidig CEO Gregorio Borgo werd aanvaard en zal effectief zijn op 31 januari. Daarna gaat Matteo Mascazzini aan de slag: hij heeft al twintig jaar ervaring binnen de mode-industrie en was de voorbije tien jaar aan de slag bij Gucci, waar hij verschillende rollen invulde.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Back to top