Lingerieland failliet verklaard | RetailDetail

Lingerieland failliet verklaard

Lingerieland failliet verklaard
Facebook Lingerieland

Lingeriewinkelketen Lingerieland heeft het faillissement aangevraagd. De keten heeft vier winkels, die voorlopig de deuren sluiten. Er wordt wel nog bekeken of een doorstart van alle of sommige winkels nog mogelijk is.

 

Doorstart

Het faillissement van de keten is bevestigd door curator Alexander Claus. Hij stelt dat het bedrijf zelf het faillissement heeft aangevraagd, tekende FashionUnited op. Lingerieland heeft vier winkels: in Castricum, Haarlem, Beverwijk en Krommenie. Die sluiten voorlopig de deuren, zodat er een inventaris kan worden opgemaakt. Volgens Claus wordt er wel nog gekeken naar een doorstart van een of meerdere winkels: “De winkel in Castricum is een van de grootste in Nederland, in het hogere segment. Wij denken dat daar zeker een markt voor moet zijn”.

 

Lingerieland ontstond in 2011, toen vier vestigingen van lingerieketen Livera in Noord-Holland van naam veranderden. Die beslissing werd toen genomen door eigenaar Gerard Albus, omdat hij niet akkoord ging met de nieuwe strategie van Intres, de eigenaar van het concept van Livera. Gerard Albus is de zoon van oprichtster Margreeth Albus de Groot, die in 1976 de eerste lingeriewinkel opende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Back to top