Lingerieland failliet verklaard

Lingerieland failliet verklaard

Lingeriewinkelketen Lingerieland heeft het faillissement aangevraagd. De keten heeft vier winkels, die voorlopig de deuren sluiten. Er wordt wel nog bekeken of een doorstart van alle of sommige winkels nog mogelijk is.

 

Doorstart

Het faillissement van de keten is bevestigd door curator Alexander Claus. Hij stelt dat het bedrijf zelf het faillissement heeft aangevraagd, tekende FashionUnited op. Lingerieland heeft vier winkels: in Castricum, Haarlem, Beverwijk en Krommenie. Die sluiten voorlopig de deuren, zodat er een inventaris kan worden opgemaakt. Volgens Claus wordt er wel nog gekeken naar een doorstart van een of meerdere winkels: “De winkel in Castricum is een van de grootste in Nederland, in het hogere segment. Wij denken dat daar zeker een markt voor moet zijn”.

 

Lingerieland ontstond in 2011, toen vier vestigingen van lingerieketen Livera in Noord-Holland van naam veranderden. Die beslissing werd toen genomen door eigenaar Gerard Albus, omdat hij niet akkoord ging met de nieuwe strategie van Intres, de eigenaar van het concept van Livera. Gerard Albus is de zoon van oprichtster Margreeth Albus de Groot, die in 1976 de eerste lingeriewinkel opende.