Louis Vuitton opent 3D-geprinte pop-upwinkel | RetailDetail

Louis Vuitton opent 3D-geprinte pop-upwinkel

Louis Vuitton opent 3D-geprinte pop-upwinkel

Luxemerk Louis Vuitton heeft in Australië een merkwaardige pop-upwinkel geopend. Op het eerste zicht lijkt die in niets te verschillen van andere pop-ups, maar de winkel in Sydney werd volledig met een 3D-printer gemaakt.

18 dagen printen

Louis Vuitton werkte voor de winkel in het Westfield Shopping Center in Sydney samen met Omus, een bedrijf dat 3D-geprinte producten produceert. De hele winkel, goed voor een oppervlakte van ongeveer 90 m², werd op 18 dagen volledig uitgeprint.

 

De onderdelen werden daarna voorzien van een zelfklevende vinyl, met daarop de kenmerken van Louis Vuitton, zoals het logo van het merk. In de winkel zijn een aantal stukken te vinden uit de lente- en zomercollectie van 2017.

 

Het is de eerste keer dat Louis Vuitton in Australië met een tijdelijke winkel op de proppen komt. Het merk heeft wel al een tijdje enkele filialen in het land, in steden als Melbourne, Sydney en Perth.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Back to top