Luxegroep LVMH overtreft verwachtingen na derde kwartaal | RetailDetail

Luxegroep LVMH overtreft verwachtingen na derde kwartaal

Luxegroep LVMH overtreft verwachtingen na derde kwartaal
Shutterstock

In de eerste drie kwartalen van zijn boekjaar heeft de Franse luxegroep LVMH de omzetverwachtingen weten te overtreffen. Het moederbedrijf van onder andere Louis Vuitton en Christian Dior groeide met 12% op vergelijkbare basis, tot 30,1 miljard euro.

Sterke groei Louis Vuitton

Daarmee doet LVMH een stuk beter dan de verwachtingen van analisten, die uitgingen van een groei van slechts 9%. De mode- en lederwarendivisie groeide met 14% op vergelijkbare basis: daarbij blijft vooral Louis Vuitton bijzonder sterk presteren. Ook Christian Dior, dat sinds kort volledig geïntegreerd is in de groep, zette mooie prestaties neer. De parfumafdeling en de horlogeverkoop gingen er respectievelijk met 14 procent en 13% op vooruit.

 

De drankendivisie ging er dan weer met 8% op vooruit. Dat had meer kunnen zijn, maar LVMH kampte met bevoorradingsproblemen bij het cognacmerk Hennessy. Over de eerste drie kwartalen heen steeg het volume van Hennessy wel nog met 9%.

 

Ondanks de positieve resultaten waarschuwt voor de moeilijke marktomstandigheden, die er voor kunnen zorgen dat de resultaten in de toekomst minder rooskleurig uitvallen. “In een onzekere geopolitieke omgeving, zal LVMH waakzaam blijven”, staat er te lezen in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top