Luxejeanslabel Jacob Cohën opent Antwerpse flagshipstore

Gevel nieuwe winkel Jacob Cohen in Antwerpen.
Foto's: Jacob Cohën

Het luxejeansmerk Jacob Cohën opent een flagshipstore aan de Oudaan in Antwerpen. Het is de derde winkel voor het Italiaanse modelabel in België.

 

Strak met kleurrijke accenten

Na de succesvolle lancering van twee eerste Belgische flagshipstores in de mondaine badstad Knokke, waar Jacob Cohën zowel een boetiek voor mannen als een voor vrouwen heeft, is het nu de beurt aan Antwerpen. De boetiek opent op donderdag 4 april in de Oudaan, aan de rand van het trendy Antwerpse shoppinggebied Wilde Zee.


De winkel kreeg een strak interieur, in lijn met de stijl en de kledingstukken van het merk, legt store manager Jean Charles Lowet de Wotrenge uit: “Het strakke interieur in Antwerpen wordt gekenmerkt door goud-koperen accenten en vier kleurrijke ligtafels, alle afgewerkt met het ponyhaar dat ook terug te vinden is in sommige ‘signature patches’ op de broeken.”

 

Handgemaakte productie in beeld

Achter de kassa hangt bovendien een groot scherm waarop het productieproces wordt getoond, aangezien dit aspect voor het merk zeer belangrijk is. Elk item wordt immers handgemaakt in een atelier in de Italiaanse regio Veneto. Zo is ook elk kledingstuk een uniek en authentiek stuk, maakt het label zich sterk. Elke broek van Jacob Cohën krijgt bovendien een ‘signature patch’ op de achterkant, een artistiek detail vervaardigd uit natuurlijke materialen zoals ponyhaar of slangenleer, die per broek verschilt.


Jacob Cohën heeft vandaag 450 verkooppunten in Italië en heeft daarnaast verkooppunten in onder andere België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Scandinavië, de voormalige sovjet-staten, de Arabische Emiraten, Japan en Noord-Amerika. Het label positioneert zich in het luxesegment en werd in 1985 opgestart door Tato Bardelle met een jeanscollectie. Ondertussen biedt Jacob Cohën niettemin ook andere soorten kledij aan voor zowel mannen als vrouwen.