LVMH neemt Dior over | RetailDetail

LVMH neemt Dior over

LVMH neemt Dior over
Shutterstock

De Franse luxegroep LVMH heeft een overeenkomst gesloten met modemerk Christian Dior voor de overname van de 26% aandelen die nog niet in handen zijn van de groep. Het legt daarvoor 12,1 miljard euro neer.

Modetak versterken

LVMH biedt voor de overname 260 euro per aandeel, waarbij de aandeelhouders kunnen kiezen tussen een uitbetaling in cash of in aandelen van Hermes. Dat is 15% meer dan de eindkoers van Dior bij het sluiten van de beurzen op maandag. De overname zorgt er voor dat tegemoet gekomen wordt aan een vraag van de aandeelhouders, die wilden dat de ingewikkelde eigendomsstructuur aangepakt werd.

 

Daarnaast wordt de mode- en ledertak van LVMH verder versterkt met de overname van Dior. De modegroep is ook al eigenaar van merken als Givenchy, Kenzo, Louis Vuitton en Donna Karan. Daarnaast beschikt het ook over heel wat wijnen, sterkedranken, sieradenmerken en cosmeticamerken. In omzet is LVMH de grootste luxegroep ter wereld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.