LVMH neemt reiskofferbedrijf Rimowa over

LVMH neemt reiskofferbedrijf Rimowa over

LVMH neemt reiskofferbedrijf Rimowa over

Het luxeconcern LVMH heeft Rimowa, producent van reiskoffers, overgenomen. Voor de overname van het Duitse bedrijf telt LVMH een bedrag van 640 miljoen euro neer. Het is het eerste Duitse bedrijf in de portefeuille van de groep.

Sterke groei

LVMH krijgt zo 80 procent van de aandelen in handen, die het koopt van Dieter Morszeck, de kleinzoon van de oprichter van Rimowa. Morszeck zal het bedrijf blijven leiden, samen met Alexandre Arnault, die door LVMH wordt aangesteld.

 

Rimowa werd in 1898 opgericht en een koffer van het merk kost al snel 350 euro. Het merk groeit de laatste jaren bijzonder sterk, zelfs sneller dan het gemiddelde van 5 procent van de rest van de markt. Het haalt een omzet van ongeveer 400 miljoen euro.

 

Dankzij de overname versterkt LVMH zijn positie in de sector, waar het momenteel al een tweede plaats inneemt, na de oppermachtige marktleider Samsonite. LVMH heeft nu ongeveer 7 procent van de markt in handen, ten opzichte van 17 procent bij Samsonite.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.