LVMH sluit jaar sterk af | RetailDetail

LVMH sluit jaar sterk af

LVMH sluit jaar sterk af
Shutterstock

De Franse luxegroep LVMH heeft het jaar 2017 sterk afgesloten: voor het volledige boekjaar steeg de omzet met 13%, vooral gedreven door sterkere prestaties in China. De modetak van het bedrijf groeide zelfs met 21%.

 

Grote vraag naar Louis Vuitton

De omzet van LVMH, het moederbedrijf van luxemerken zoals Louis Vuitton en Dior, kwam in het jaar 2017 uit op 42,64 miljard euro, tegenover 37,6 miljard euro een jaar eerder. De grootste groeier was het modesegment, waar de omzet dankzij een uitstekende prestatie van Louis Vuitton met 21% steeg naar 15,5 miljard euro.

 

Ook de andere takken van de groep presteerden sterk: zo werd er 12% meer parfum en cosmetica verkocht, 10% meer horloges en juwelen en 5% meer wijn en sterkedrank. Ook de kerstperiode was bijzonder succesvol voor LVMH, met een omzetstijging van 24% in december van vorig jaar.

 

Recordjaar

Die knappe cijfers leverden LVMH ook een aardige winst op: de operationele winst steeg met 18% naar 8,3 miljard euro, terwijl de nettowinst zelfs met 29% steeg naar 5,1 miljard euro. “LVMH heeft opnieuw een recordjaar gehad. De uitstekende prestatie, waar al onze afdelingen aan bijdroegen, is deels te danken aan een opverende economie, maar komt er toch vooral dankzij de kracht van onze merken en hun vermogen om zich telkens heruit te vinden”, zei CEO Bernard Arnault trots.

 

Ook voor 2018 is LVMH voorzichtig optimistisch. Het verwacht nog steeds groei, maar vermoedt dat het moeilijk wordt om de groeicijfers van 2017 te evenaren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top