LVMH wacht drie maanden langer op Tiffany

Gevel winkel van retailer Tiffany in Hongkong
Foto: TungCheung / Shutterstock.com

De overname van Tiffany & Co door de Franse luxegroep LVMH loopt drie maanden vertraging op. Pas eind november kan LVMH de diamanten ringmaker nu om zijn vinger schuiven.

 

Toch volle pot

Op 24 augustus moest de overname van juweliersketen Tiffany door LVMH normaal gezien een feit zijn, maar daar heeft het Amerikaanse juwelenmerk nu een stokje voor gestoken: het bedrijf heeft uitstel gevraagd tot 24 november. Die mogelijkheid tot verlenging was al op voorhand afgesproken met de concurrentiewaakhond van de Verenigde Staten.

 

Waarom het uitstel er precies komt, zegt Tiffany er weliswaar niet bij. De bruidsschat is alvast niet van de minste: LVMH telt 16,2 miljard dollar (14 miljard euro) neer voor wat de grootste overnamedeal ooit is voor de holding van multimiljardair Bernard Arnault. De Franse luxegroep wil Tiffany in zijn glorie herstellen door onder meer te investeren in de verkooppunten en nieuwe collecties.

 

Niettemin stond de acquisitie even op de helling: LVMH kreeg door de coronacrisis koudwatervrees en overwoog om de deal te heronderhandelen. De beurswaarde van Tiffany was toen flink gekelderd, waardoor Arnault twijfels kreeg bij de overeengekomen som. Uiteindelijk zou er volgens Reuters van een heronderhandeling echter geen sprake zijn geweest en betaalt de Fransman toch de volle pot, zij het dan drie maanden later.