Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling | RetailDetail

Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling

Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling

(update) Macintosh Retail Group, de holding boven schoenenketens Brantano, Manfield, Invito en Dolcis, heeft uitstel van betaling gekregen. Het concern onder leiding van de Belg Kurt Staelens had daar eerder deze ochtend zelf om gevraagd.

Zo goed als failliet

"De huidige situatie is zeer teleurstellend, met name voor onze werknemers, leveranciers, banken en aandeelhouders, die ons altijd zijn blijven steunen in deze moeilijke tijden", had Macintosh vanochtend in een persbericht geschreven. Bij BNR Nieuwsradio had een woordvoerder van de holding uit Maastricht togegeven dat "het bedrijf failliet" is en dat het wachten was tot de rechtbank van Maastricht een bewindvoerder aanstelt. Die moet nagaan of er kandidaat-overnemers zijn voor de dochters.

 

De rechtbank van Limburg is dinsdagmiddag op de vraag naar "voorlopige surseance van betaling" ingegaan, zo melden diverse Nederlandse media. De rechtbank heeft John Huppertz, advocaat van Paulussen Advocaten in Maastricht, en Ben Meijs, advocaat van Thuis & Partners uit Heerlen, aangesteld als bewindvoerders.

 

Bij Macintosh werken nu nog zo'n 5.500 mensen. Voor een goed begrip: het uitstel van betaling betreft enkel de holding, niet de dochtermaatschappijen.

 

550 winkels in de etalage

Het nieuws komt amper een dag nadat Macintosh had laten weten dat het zijn resterende 550 winkels in Nederland en België ook van de hand wou doen - nadat het eerder al de Britse tak van Brantano en zijn woningketen Kwantum had verkocht - en dat het geen al te grote overnamesom verwacht.

 

Meteen maakt de groep noodgedwongen een kruis over de strategische beslissing om zich volledig terug te plooien op de schoenenverkoop in de Benelux. En dat is meteen ook slecht nieuws voor een aantal Nederlandse retailfamilies, die via hun investeringsfondsen vorig jaar nog vers geld hadden gepompt in Macintosh, waaronder de families boven winkelketens Zeeman en Blokker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.