Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling

Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling

(update) Macintosh Retail Group, de holding boven schoenenketens Brantano, Manfield, Invito en Dolcis, heeft uitstel van betaling gekregen. Het concern onder leiding van de Belg Kurt Staelens had daar eerder deze ochtend zelf om gevraagd.

Zo goed als failliet

"De huidige situatie is zeer teleurstellend, met name voor onze werknemers, leveranciers, banken en aandeelhouders, die ons altijd zijn blijven steunen in deze moeilijke tijden", had Macintosh vanochtend in een persbericht geschreven. Bij BNR Nieuwsradio had een woordvoerder van de holding uit Maastricht togegeven dat "het bedrijf failliet" is en dat het wachten was tot de rechtbank van Maastricht een bewindvoerder aanstelt. Die moet nagaan of er kandidaat-overnemers zijn voor de dochters.

 

De rechtbank van Limburg is dinsdagmiddag op de vraag naar "voorlopige surseance van betaling" ingegaan, zo melden diverse Nederlandse media. De rechtbank heeft John Huppertz, advocaat van Paulussen Advocaten in Maastricht, en Ben Meijs, advocaat van Thuis & Partners uit Heerlen, aangesteld als bewindvoerders.

 

Bij Macintosh werken nu nog zo'n 5.500 mensen. Voor een goed begrip: het uitstel van betaling betreft enkel de holding, niet de dochtermaatschappijen.

 

550 winkels in de etalage

Het nieuws komt amper een dag nadat Macintosh had laten weten dat het zijn resterende 550 winkels in Nederland en België ook van de hand wou doen - nadat het eerder al de Britse tak van Brantano en zijn woningketen Kwantum had verkocht - en dat het geen al te grote overnamesom verwacht.

 

Meteen maakt de groep noodgedwongen een kruis over de strategische beslissing om zich volledig terug te plooien op de schoenenverkoop in de Benelux. En dat is meteen ook slecht nieuws voor een aantal Nederlandse retailfamilies, die via hun investeringsfondsen vorig jaar nog vers geld hadden gepompt in Macintosh, waaronder de families boven winkelketens Zeeman en Blokker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

01/12/2017

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Back to top