Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling | RetailDetail

Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling

Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling

(update) Macintosh Retail Group, de holding boven schoenenketens Brantano, Manfield, Invito en Dolcis, heeft uitstel van betaling gekregen. Het concern onder leiding van de Belg Kurt Staelens had daar eerder deze ochtend zelf om gevraagd.

Zo goed als failliet

"De huidige situatie is zeer teleurstellend, met name voor onze werknemers, leveranciers, banken en aandeelhouders, die ons altijd zijn blijven steunen in deze moeilijke tijden", had Macintosh vanochtend in een persbericht geschreven. Bij BNR Nieuwsradio had een woordvoerder van de holding uit Maastricht togegeven dat "het bedrijf failliet" is en dat het wachten was tot de rechtbank van Maastricht een bewindvoerder aanstelt. Die moet nagaan of er kandidaat-overnemers zijn voor de dochters.

 

De rechtbank van Limburg is dinsdagmiddag op de vraag naar "voorlopige surseance van betaling" ingegaan, zo melden diverse Nederlandse media. De rechtbank heeft John Huppertz, advocaat van Paulussen Advocaten in Maastricht, en Ben Meijs, advocaat van Thuis & Partners uit Heerlen, aangesteld als bewindvoerders.

 

Bij Macintosh werken nu nog zo'n 5.500 mensen. Voor een goed begrip: het uitstel van betaling betreft enkel de holding, niet de dochtermaatschappijen.

 

550 winkels in de etalage

Het nieuws komt amper een dag nadat Macintosh had laten weten dat het zijn resterende 550 winkels in Nederland en België ook van de hand wou doen - nadat het eerder al de Britse tak van Brantano en zijn woningketen Kwantum had verkocht - en dat het geen al te grote overnamesom verwacht.

 

Meteen maakt de groep noodgedwongen een kruis over de strategische beslissing om zich volledig terug te plooien op de schoenenverkoop in de Benelux. En dat is meteen ook slecht nieuws voor een aantal Nederlandse retailfamilies, die via hun investeringsfondsen vorig jaar nog vers geld hadden gepompt in Macintosh, waaronder de families boven winkelketens Zeeman en Blokker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top