Managementwissels bij EssilorLuxottica, Eastpak en Kipling

Etalage van winkel van accessoiremerk Kipling
Cineberg / Shutterstock.com

Optiekgroep EssilorLuxottica en modeholding VF Corporation voeren allebei benoemingen in hun management door: bij de Frans-Italiaanse groep gaat CEO Laurent Vacherot met pensioen en bij de eigenaar van Kipling en Eastpak komen bij beide merken nieuwe mensen aan het roer.

 

Brillenbaas met pensioen

EssilorLuxottica-CEO Vacherot wordt met onmiddellijke ingang vervangen door Paul du Saillant, die er al vice-topman was. De nieuwe baas krijgt nu ook een zitje in de raad van bestuur.

 

De producent van onder meer Ray-Ban laat ondertussen weten dat het zijn algemene aandeelhoudersvergadering verplaatst van 15 mei naar 25 juni omwille van de coronacrisis. De vergadering zal ook uitzonderlijk achter gesloten deuren plaatsvinden. Op dat moment zal het uit te keren dividend worden herbekeken: de raad van bestuur geeft nu al aan terug te komen op eerder gemaakte beloftes. 

 

Samen naar Antwerpen

Bij VF Corporation, de holding achter ook onder meer Vans en The North Face, wordt Markus Hamm de nieuwe Europese topman van van het Belgische Kipling. Nina Flood wordt tegelijkertijd aangesteld als hoofd van rugzakkenmerk Eastpak. Beiden gaan vandaag in hun nieuwe functie van start, die hen alletwee naar de Europese hoofdkantoren in Antwerpen brengt.

 

Opvallend is dat hun wegen zich letterlijk kruisen: Nina Flood was voorheen topvrouw van Kipling in Noord- en Zuid-Amerika, terwijl Hamm sinds januari vorig jaar de leiding had over de groothandel, strategische accounts, verkoopactiviteiten en digitale activiteiten van Eastpak.