Mango investeert 42 miljoen in nieuwe hoofdzetel

Mango

De Spaanse modeketen Mango bouwt een nieuwe hoofdzetel in Barcelona. Het gebouw moet volledig operationeel zijn in 2024 en zal beantwoorden aan de nieuwe organisatie van het bedrijf.

 

Transformatie

De nieuwe “Mango Campus” heeft een totale oppervlakte 93.400 m² en zal een “motor van transformatie en evolutie voor de organisatie zijn, in lijn met de bedrijfscultuur”, meldt het modebedrijf in een persbericht.

 

Met het project is een totale investering van 42 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft reeds is uitgegeven aan de renovatie van enkele bestaande gebouwen op de site. De rest van de investering dient voor de bouw van 20.000 m2 nieuwe kantoorruimte. Die werken beginnen in principe eind dit jaar. In 2024 moet de Mango Campus volledig operationeel zijn.

 

“Wij willen een nieuwe manier van werken bevorderen, waarbij de focus op klantgerichtheid al onze beslissingen en initiatieven moet sturen”, zegt CEO Toni Ruiz. “Wij zijn vastbesloten een bedrijfscultuur op te bouwen door onze medewerkers initiatieven te laten nemen die de belangrijkste hefbomen voor verandering van het bedrijf zullen worden".