Manu Bracke nieuwe CEO van FNG na vertrek Dieter Penninckx

De merken van FNG
Beeld: FNG

De Belgische modegroep FNG heeft een nieuwe topman: Manu Bracke neemt het stokje over van Dieter Penninckx. Die laatste stopt omwille van medische redenen en geeft zijn taken door aan Bracke en CFO Nathasja Van Bael.

 

Continuïteit verzekerd

Voor de continuïteit van de onderneming is er geen probleem, meldt FNG in een persbericht: Bracke is al sinds de oprichting in 2003 operationeel directeur en dat verandert ook nu niet. Wel krijgt hij er dus een deel van de taken van Penninckx bij. 

 

De afgelopen maanden waren er al veranderingen aan de top bij FNG: Van Bael is pas sinds april financieel directeur, nadat in december voorzitter Eric Verbaere en CFO Nico Bondroit opgestapt waren. Roald Borré werd toen de nieuwe voorzitter, Geert Jacobs nam tijdelijk de post van CFO over.

 

Agressieve overnamestrategie

Bracke was zeventien jaar geleden één van de drie oprichters van FNG, samen met Penninckx en diens vrouw Anja Maes. De aftredende topman was de drijvende kracht achter een zeer agressieve overnamestrategie, die van FNG een internationale modegroep maakte met een sterke poot in Nederland en Scandinavië. Die strategie zou nu op een laag pitje worden gezet.

 

FNG opende in 2005 voor het eerst eigen winkels onder de naam "Fred & Ginger" en zette drie jaar later de stap naar de beurs van Brussel. Het bedrijf groeide razendsnel door de overnames van onder andere CKS (2009), Claudia Sträter (2012), Steps (2014), Miss Etam (2016), Brantano (ook 2016) en het Zweedse Ellos (2019).

Tags: