Marithé & François Girbaud sluit beide Belgische winkels

Marithé & François Girbaud sluit beide Belgische winkels

Het Franse modemerk Marithé & François Girbaud moet acht winkels sluiten als gevolg van een faillissement, waardoor een tachtigtal jobs sneuvelt. Daarbij de twee boetieks in ons land: in Antwerpen en Brussel.

Drie vennootschappen failliet

De acht eigen boetieks van het merk - vijf in Parijs, één in Lyon en twee in ons land - zijn gesloten in afwachting van een eventuele overname. Een tiental partnerwinkels via franchise blijft wel open. De sluiting was onvermijdelijk geworden nadat de handelsrechter in Parijs de drie vennootschappen failliet verklaarde die instonden voor de productie en distributie van het Franse kledingmerk.

 

Het denimmerk, dat begin de jaren 1970 werd opgericht en pionierde met 'stone washing', zit al sinds 2008 in slechte papieren. Met name in de Verenigde Staten kreeg het label klappen, waardoor het bedrijf de verliezen opstapelde en zelfs gerechtelijke bescherming moest aanvragen tegen zijn schuldeisers. Eind 2011 werd de Amerikaanse zakenbank Rotschild ingeschakeld om overnemers of nieuwe partners te zoeken.

 

Uiteindelijk werd het merk 'gered' door het Indiase Fibres & Fabrics International, maar ook dat mocht niet baten. Toch gelooft topman Denis Noharet rotsvast in een doorstart eind 2013, begin 2014. Die zou er komen met de steun van de oprichters, Marithé Bachellerie en François Girbaud, en onder de vleugels van een internationale groep. Wie dat is, werd niet meegedeeld. Noharet bevestigt enkel dat de gesprekken voortgaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top