Marithé & François Girbaud sluit beide Belgische winkels

Marithé & François Girbaud sluit beide Belgische winkels

Het Franse modemerk Marithé & François Girbaud moet acht winkels sluiten als gevolg van een faillissement, waardoor een tachtigtal jobs sneuvelt. Daarbij de twee boetieks in ons land: in Antwerpen en Brussel.

Drie vennootschappen failliet

De acht eigen boetieks van het merk - vijf in Parijs, één in Lyon en twee in ons land - zijn gesloten in afwachting van een eventuele overname. Een tiental partnerwinkels via franchise blijft wel open. De sluiting was onvermijdelijk geworden nadat de handelsrechter in Parijs de drie vennootschappen failliet verklaarde die instonden voor de productie en distributie van het Franse kledingmerk.

 

Het denimmerk, dat begin de jaren 1970 werd opgericht en pionierde met 'stone washing', zit al sinds 2008 in slechte papieren. Met name in de Verenigde Staten kreeg het label klappen, waardoor het bedrijf de verliezen opstapelde en zelfs gerechtelijke bescherming moest aanvragen tegen zijn schuldeisers. Eind 2011 werd de Amerikaanse zakenbank Rotschild ingeschakeld om overnemers of nieuwe partners te zoeken.

 

Uiteindelijk werd het merk 'gered' door het Indiase Fibres & Fabrics International, maar ook dat mocht niet baten. Toch gelooft topman Denis Noharet rotsvast in een doorstart eind 2013, begin 2014. Die zou er komen met de steun van de oprichters, Marithé Bachellerie en François Girbaud, en onder de vleugels van een internationale groep. Wie dat is, werd niet meegedeeld. Noharet bevestigt enkel dat de gesprekken voortgaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

01/12/2017

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Back to top