Marithé & François Girbaud sluit beide Belgische winkels | RetailDetail

Marithé & François Girbaud sluit beide Belgische winkels

Marithé & François Girbaud sluit beide Belgische winkels

Het Franse modemerk Marithé & François Girbaud moet acht winkels sluiten als gevolg van een faillissement, waardoor een tachtigtal jobs sneuvelt. Daarbij de twee boetieks in ons land: in Antwerpen en Brussel.

Drie vennootschappen failliet

De acht eigen boetieks van het merk - vijf in Parijs, één in Lyon en twee in ons land - zijn gesloten in afwachting van een eventuele overname. Een tiental partnerwinkels via franchise blijft wel open. De sluiting was onvermijdelijk geworden nadat de handelsrechter in Parijs de drie vennootschappen failliet verklaarde die instonden voor de productie en distributie van het Franse kledingmerk.

 

Het denimmerk, dat begin de jaren 1970 werd opgericht en pionierde met 'stone washing', zit al sinds 2008 in slechte papieren. Met name in de Verenigde Staten kreeg het label klappen, waardoor het bedrijf de verliezen opstapelde en zelfs gerechtelijke bescherming moest aanvragen tegen zijn schuldeisers. Eind 2011 werd de Amerikaanse zakenbank Rotschild ingeschakeld om overnemers of nieuwe partners te zoeken.

 

Uiteindelijk werd het merk 'gered' door het Indiase Fibres & Fabrics International, maar ook dat mocht niet baten. Toch gelooft topman Denis Noharet rotsvast in een doorstart eind 2013, begin 2014. Die zou er komen met de steun van de oprichters, Marithé Bachellerie en François Girbaud, en onder de vleugels van een internationale groep. Wie dat is, werd niet meegedeeld. Noharet bevestigt enkel dat de gesprekken voortgaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.