McGregor start rechtszaak tegen Reebok

McGregor start rechtszaak tegen Reebok
Shutterstock.com

Reebok, sponsor van vechtsport Ultimate Fighting Championship, heeft een kledinglijn uitgebracht met de naam van de populaire Ierse vechter Conor McGregor erop. Dat is verwarrend, klaagt de bijna gelijknamige Nederlandse modeketen.

 

Controversieel

“Onder het merk McGregor wordt al decennialang kleding op de Europese markt gebracht”, aldus advocaat Remco van Leeuwen aan RTLZ. Nu dreigt verwarring: “Het publiek kan menen dat de kleding van Reebok afkomstig is van McGregor.” En dat wil het merk niet, onder meer omdat de vechtsporter een controversiële figuur is, die vaak negatief in het nieuws komt. Bovendien staat het Nederlandse bedrijf bekend om klassieke polo’s en hemden, niet om sportieve t-shirts en hoodies. Daarom spant McGregor een kort geding aan tegen Adidas, het moederbedrijf van Reebok. Het wil de verkoop van de fankledij in Europa laten verbieden.

 

Dat de volledige eigennaam van Conor McGregor op de kledij staan, doet volgens van Leeuwen niet ter zake. “Als je de naam McGregor gebruikt als merk, dus als onderscheidingsteken voor producten en daardoor verwarring kan ontstaan bij het publiek, dan ontstaat er een probleem.” Of hij gelijk krijgt, weten we volgende week, want dan doet de rechtbank van Den Haag uitspraak.