McGregor verlaat (alweer) België

Modemerk McGregor vertrekt alweer uit België: twee jaar na de comeback sluiten de enige twee winkels die de keten nog heeft in België (Hasselt en Maasmechelen). 

 

Weg uit België

Met de sluiting van de twee winkels komt een einde aan de Belgische activiteiten van het bedrijf, bericht Made in Limburg. De opening van een nieuwe winkel in het hippe Hasseltse Quartier Bleu vorig jaar was nog groot nieuws, maar de timing middenin de coronacrisis kon niet slechter. 

 

De aanhoudende financiële problemen hebben McGregor amper een jaar later al verplicht om de nieuwe winkel alweer te sluiten, met daarbovenop ook de al langer bestaande outlet in Maasmechelen Village. De eeuweling (een voorloper werd al gesticht in 1921) bevestigde aan de lokale zakenwebsite van Mediahuis dat "alle Belgische activiteiten worden beëindigd". 

 

Knipperlichtrelatie

De Nederlandse modeketen heeft een knipperlichtrelatie met België: na een faillissementsaanvraag in 2016 volgde een doorstart, maar nog geen jaar later vertrok de keten toch om zich te focussen op Nederland. 13 van de 23 winkels die de keten (en zusterketen Gaastra) toen nog hadden in België, vonden dan wel een overnemer, maar de problemen bleven aanhouden. 

 

Een mislukte doorstart later maakte McGregor in 2019 wel weer een comeback, met geplande winkels in onder andere Antwerpen en Knokke, maar de coronacrisis stak ook hier stokken in de wielen. Eind 2020 werd een bericht uitgestuurd dat de keten heel wat eigen winkels wilde sluiten om zich te focussen op outlets zoals die in Maasmechelen, maar ook aan dat verhaal komt dus nu een einde.