Meer omzet, maar lagere winst voor Bestseller

Meer omzet, maar lagere winst voor Bestseller
Foto: Bestseller

Het Deense modeconcern Bestseller heeft in zijn gebroken boekjaar 2018/19 zijn omzet met 7% zien stijgen. Door belangrijke investeringen viel de winst echter lager uit dan een jaar geleden.

 

"Substantiële investeringen"

Bestseller A/S, het moederbedrijf van merken als Jack & Jones, Vero Moda en Only, realiseerde een omzetstijging van 3,2 miljard naar 3,5 miljard euro. De winst voor belastingen daalde evenwel met 3% tot 372 miljoen euro. Als verklaring voor die daling stelt het modebedrijf dat het “substantiële investeringen in de toekomst heeft gedaan", maar geeft daar geen verdere details over.

 

"Het lopende boekjaar laat zien dat we nog werk te doen hebben. We geloven sterk in de toekomst en het is belangrijk dat we innovatief blijven - zowel met betrekking tot onze producten en winkels als hoe we onze hele onderneming runnen. Het belang van digitalisering en duurzaamheid wordt steeds duidelijker in alle delen van de samenleving. Nu, meer dan ooit, moeten we onze weg naar een duurzame realiteit en een echt digitale toekomst versnellen. Dit is de sleutel tot de verdere ontwikkeling van ons bedrijf", aldus CEO Anders Holch Povlsen.