Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard

Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard

De Nederlandse modeketen Men At Work is failliet: het uitstel van betaling dat de multimerkenretailer kreeg, is al na amper twee dagen omgezet in een faillissement. 425 mensen verliezen hun baan, over het lot van de Belgische winkels is nog niets geweten.

 

Faillissement bleek onafwendbaar

Men At Work sloot voor het weekend zijn webshop en maandag raakte bekend dat de keten in surseance ging, zodat het de winkels nog even open kon houden en de medewerkers kon blijven uitbetalen. Er werd een bewindvoerder aangesteld, maar die zag geen redding meer mogelijk voor de retailer. “Na inventarisatie door de bewindvoerder bleek een faillissement onafwendbaar, waarop de rechtbank van Amsterdam is verzocht de surseance om te zetten in een faillissement”, zegt curator Evert Baart aan RTL Z. Wel gaat de curator nu onderzoeken of het mogelijk is om een doorstart te maken. 

 

In Nederland heeft Men At Work 27 winkels en 425 medewerkers. Voorlopig is het de bedoeling dat sommige winkels nog open blijven om een uitheffingsverkoop te houden, al weet de curator nog niet of de leveranciers ermee akkoord gaan dat de keten haar bestaande voorraden in de uitverkoop zet. Kleinere winkels gaan wellicht wel meteen dicht. Baart wil “zo snel mogelijk” bekendmaken welke winkels nog open mogen blijven en voor welke het doek al valt. 

 

Over het lot van de drie Belgische winkels (in Antwerpen, Brugge en Gent) is nog niets bekend. Zij vallen onder een andere vennootschap dan de Nederlandse winkels, dus ze behoren in theorie niet tot het faillissement. Of zij in de huidige gedaante voort blijven bestaan, is evenwel nog maar zeer de vraag.