Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard | RetailDetail

Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard

Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard
Foto: Men at Work

De Nederlandse modeketen Men At Work is failliet: het uitstel van betaling dat de multimerkenretailer kreeg, is al na amper twee dagen omgezet in een faillissement. 425 mensen verliezen hun baan, over het lot van de Belgische winkels is nog niets geweten.

 

Faillissement bleek onafwendbaar

Men At Work sloot voor het weekend zijn webshop en maandag raakte bekend dat de keten in surseance ging, zodat het de winkels nog even open kon houden en de medewerkers kon blijven uitbetalen. Er werd een bewindvoerder aangesteld, maar die zag geen redding meer mogelijk voor de retailer. “Na inventarisatie door de bewindvoerder bleek een faillissement onafwendbaar, waarop de rechtbank van Amsterdam is verzocht de surseance om te zetten in een faillissement”, zegt curator Evert Baart aan RTL Z. Wel gaat de curator nu onderzoeken of het mogelijk is om een doorstart te maken. 

 

In Nederland heeft Men At Work 27 winkels en 425 medewerkers. Voorlopig is het de bedoeling dat sommige winkels nog open blijven om een uitheffingsverkoop te houden, al weet de curator nog niet of de leveranciers ermee akkoord gaan dat de keten haar bestaande voorraden in de uitverkoop zet. Kleinere winkels gaan wellicht wel meteen dicht. Baart wil “zo snel mogelijk” bekendmaken welke winkels nog open mogen blijven en voor welke het doek al valt. 

 

Over het lot van de drie Belgische winkels (in Antwerpen, Brugge en Gent) is nog niets bekend. Zij vallen onder een andere vennootschap dan de Nederlandse winkels, dus ze behoren in theorie niet tot het faillissement. Of zij in de huidige gedaante voort blijven bestaan, is evenwel nog maar zeer de vraag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.