Mexx blijft nog één dag open | RetailDetail

Mexx blijft nog één dag open

Mexx blijft nog één dag open

De Belgische winkels van Mexx gaan morgen voor de laatste keer met het huidige aanbod open. Vanuit Nederland komen immers geen nieuwe goederen meer, en een nieuwe eigenaar is er nog niet.

Gebrek aan bevoorrading laat winkels stilvallen

De Belgische tak van Mexx werd eind vorig jaar failliet verklaard en onderging daarmee hetzelfde lot als de Nederlandse tak, die enkele dagen eerder de boeken moest neerleggen. De curatoren verkozen echter nog het eindejaar mee te pakken en de voorraden verder uit te verkopen. Die overgangsperiode loopt morgenavond af, omdat er geen nieuwe kleding meer wordt geleverd vanuit Nederland. Een verlenging komt er niet.

 

Met de opbrengst van de verkoop van de laatste dagen kon het personeel worden betaald. Ook de eindejaarspremie kwam daardoor niet in het gedrang.

 

De curatoren willen nu wachten op de afloop van de gesprekken over een mogelijke overname. Voor de Belgische tak van Mexx hebben zich drie kandidaten aangemeld, voor de Nederlandse tak zouden dat er twee zijn. Mexx heeft in België negen eigen winkels, vijftien shop-in-shops bij Inno en een outletwinkel in Maasmechelen.

 

De zelfstandige winkels die onder de vlag van Mexx werkten, zijn niet direct bij het faillissement betrokken. Een aantal van hen is intussen overgestapt op andere merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top