Mexx blijft nog één dag open | RetailDetail

Mexx blijft nog één dag open

Mexx blijft nog één dag open

De Belgische winkels van Mexx gaan morgen voor de laatste keer met het huidige aanbod open. Vanuit Nederland komen immers geen nieuwe goederen meer, en een nieuwe eigenaar is er nog niet.

Gebrek aan bevoorrading laat winkels stilvallen

De Belgische tak van Mexx werd eind vorig jaar failliet verklaard en onderging daarmee hetzelfde lot als de Nederlandse tak, die enkele dagen eerder de boeken moest neerleggen. De curatoren verkozen echter nog het eindejaar mee te pakken en de voorraden verder uit te verkopen. Die overgangsperiode loopt morgenavond af, omdat er geen nieuwe kleding meer wordt geleverd vanuit Nederland. Een verlenging komt er niet.

 

Met de opbrengst van de verkoop van de laatste dagen kon het personeel worden betaald. Ook de eindejaarspremie kwam daardoor niet in het gedrang.

 

De curatoren willen nu wachten op de afloop van de gesprekken over een mogelijke overname. Voor de Belgische tak van Mexx hebben zich drie kandidaten aangemeld, voor de Nederlandse tak zouden dat er twee zijn. Mexx heeft in België negen eigen winkels, vijftien shop-in-shops bij Inno en een outletwinkel in Maasmechelen.

 

De zelfstandige winkels die onder de vlag van Mexx werkten, zijn niet direct bij het faillissement betrokken. Een aantal van hen is intussen overgestapt op andere merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.