Mexx blijft nog één dag open

Mexx blijft nog één dag open

De Belgische winkels van Mexx gaan morgen voor de laatste keer met het huidige aanbod open. Vanuit Nederland komen immers geen nieuwe goederen meer, en een nieuwe eigenaar is er nog niet.

Gebrek aan bevoorrading laat winkels stilvallen

De Belgische tak van Mexx werd eind vorig jaar failliet verklaard en onderging daarmee hetzelfde lot als de Nederlandse tak, die enkele dagen eerder de boeken moest neerleggen. De curatoren verkozen echter nog het eindejaar mee te pakken en de voorraden verder uit te verkopen. Die overgangsperiode loopt morgenavond af, omdat er geen nieuwe kleding meer wordt geleverd vanuit Nederland. Een verlenging komt er niet.

 

Met de opbrengst van de verkoop van de laatste dagen kon het personeel worden betaald. Ook de eindejaarspremie kwam daardoor niet in het gedrang.

 

De curatoren willen nu wachten op de afloop van de gesprekken over een mogelijke overname. Voor de Belgische tak van Mexx hebben zich drie kandidaten aangemeld, voor de Nederlandse tak zouden dat er twee zijn. Mexx heeft in België negen eigen winkels, vijftien shop-in-shops bij Inno en een outletwinkel in Maasmechelen.

 

De zelfstandige winkels die onder de vlag van Mexx werkten, zijn niet direct bij het faillissement betrokken. Een aantal van hen is intussen overgestapt op andere merken.

Tags: