Mexx blijft nog één dag open

Mexx blijft nog één dag open

De Belgische winkels van Mexx gaan morgen voor de laatste keer met het huidige aanbod open. Vanuit Nederland komen immers geen nieuwe goederen meer, en een nieuwe eigenaar is er nog niet.

Gebrek aan bevoorrading laat winkels stilvallen

De Belgische tak van Mexx werd eind vorig jaar failliet verklaard en onderging daarmee hetzelfde lot als de Nederlandse tak, die enkele dagen eerder de boeken moest neerleggen. De curatoren verkozen echter nog het eindejaar mee te pakken en de voorraden verder uit te verkopen. Die overgangsperiode loopt morgenavond af, omdat er geen nieuwe kleding meer wordt geleverd vanuit Nederland. Een verlenging komt er niet.

 

Met de opbrengst van de verkoop van de laatste dagen kon het personeel worden betaald. Ook de eindejaarspremie kwam daardoor niet in het gedrang.

 

De curatoren willen nu wachten op de afloop van de gesprekken over een mogelijke overname. Voor de Belgische tak van Mexx hebben zich drie kandidaten aangemeld, voor de Nederlandse tak zouden dat er twee zijn. Mexx heeft in België negen eigen winkels, vijftien shop-in-shops bij Inno en een outletwinkel in Maasmechelen.

 

De zelfstandige winkels die onder de vlag van Mexx werkten, zijn niet direct bij het faillissement betrokken. Een aantal van hen is intussen overgestapt op andere merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

17/11/2017

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

17/11/2017

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

Clouds of Fashion: van modeblog tot heuse retailonderneming

16/11/2017

Als jonge blogger een eigen retailonderneming uit de grond stampen, faut le faire. Laurentine Van Landeghem heeft zelfs haar studies stopgezet om zich te focussen op haar Clouds of Fashion. Op de RetailDetail Night vertelt ze haar verhaal. 

Lubach: “Eerlijke kleding is een kwestie van prioriteiten”

15/11/2017

Sinds de ramp bij Rana Plaza klinkt binnen de kledingindustrie de roep naar transparantie rond de productie van kleding, maar zondag bewees Arjen Lubach in Zondag met Lubach dat die transparantie er nog niet helemaal is.

Modeketen Canada Goose opent eerste Europese winkel

14/11/2017

De Canadese modeketen Canada Goose heeft in Londen zijn eerste Europese winkel geopend. De kleding van het merk is al langer te vinden in Europa, maar voorheen was dat enkel het geval bij multimerkenwinkels.

Back to top