Mexx blijft nog één dag open

Mexx blijft nog één dag open

De Belgische winkels van Mexx gaan morgen voor de laatste keer met het huidige aanbod open. Vanuit Nederland komen immers geen nieuwe goederen meer, en een nieuwe eigenaar is er nog niet.

Gebrek aan bevoorrading laat winkels stilvallen

De Belgische tak van Mexx werd eind vorig jaar failliet verklaard en onderging daarmee hetzelfde lot als de Nederlandse tak, die enkele dagen eerder de boeken moest neerleggen. De curatoren verkozen echter nog het eindejaar mee te pakken en de voorraden verder uit te verkopen. Die overgangsperiode loopt morgenavond af, omdat er geen nieuwe kleding meer wordt geleverd vanuit Nederland. Een verlenging komt er niet.

 

Met de opbrengst van de verkoop van de laatste dagen kon het personeel worden betaald. Ook de eindejaarspremie kwam daardoor niet in het gedrang.

 

De curatoren willen nu wachten op de afloop van de gesprekken over een mogelijke overname. Voor de Belgische tak van Mexx hebben zich drie kandidaten aangemeld, voor de Nederlandse tak zouden dat er twee zijn. Mexx heeft in België negen eigen winkels, vijftien shop-in-shops bij Inno en een outletwinkel in Maasmechelen.

 

De zelfstandige winkels die onder de vlag van Mexx werkten, zijn niet direct bij het faillissement betrokken. Een aantal van hen is intussen overgestapt op andere merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top