Michael Kors, Versace en Jimmy Choo investeren in groei

Foto: FashionStock.com / Shutterstock.com

Capri Holdings, de fusiegroep boven Michael Kors, Versace en Jimmy Choo, heeft er een sterker kwartaal opzitten dan verwacht. Toch moet er nog fors worden geïnvesteerd, en dat gaat ten koste van de winst.

 

Afboekingen bij Michael Kors

In het kwartaal dat afliep op 29 juni heeft de nieuwe fusieholding bijna 12% meer omzet geboekt. De groep, die begin dit jaar is ontstaan na de overname van Versace door Michael Kors, was in totaal goed voor een omzet van 1,3 miljard dollar (bijna 1,2 miljard euro). Zonder wisselkoerseffecten zouden de verkopen zelfs 13,8% zijn gestegen.

 

Ook de operationele marge en winst kwamen hoger uit dan verwacht, laat CEO John Idol weten, al was er wel sprake van een fikse terugval. De operationele marge kelderde van 17,9% een jaar eerder naar 4,8% dit kwartaal. De nettowinst viel in totaal terug tot 45 miljoen dollar (40 miljoen euro) tegenover nog 186 miljoen dollar vorig jaar. Daarvan komt echter 97 miljoen dollar (85 miljoen euro) op conto van afboekingen op de huurkosten van Michael Kors-winkels, waarvan er de afgelopen jaren al heel wat de deuren sloten.

 

Bovenal een investeringsjaar

Topman Idol zegt tevreden te zijn en beklemtoont nogmaals dat het huidige boekjaar een investeringsjaar is voor de nieuwgevormde groep: "We investeren in Versace en Jimmy Choo om deze prestigieuze luxehuizen klaar te maken voor omzetgroei en margeverhoging op lange termijn. We voeren ook strategische initiatieven uit bij Michael Kors om het merk opnieuw te laten groeien." Op lange termijn wil Capri met de drie merken een omzet van acht miljard dollar behalen. Voor het lopende boekjaar bevestigt de groep wel haar ambities om een gecorrigeerde winst van 4,95 dollar per aandeel (4,4 euro) en een operationele marge van 15,5% te realiseren. 

 

De totaal verwachte omzet stelt Idol wel naar beneden toe bij naar 5,8 miljard dollar (5,2 miljard euro), vooral wegens negatieve wisselkoerseffecten en tegenvallende groothandelsverkoop bij Michael Kors in Noord-Amerika.