Miller & Monroe trekt naar Duitsland | RetailDetail

Miller & Monroe trekt naar Duitsland

Miller & Monroe trekt naar Duitsland

Miller & Monroe, de Nederlandse modeketen die is gebouwd op de funderingen van de Nederlandse tak van Charles Vögele, maakt de stap naar Duitsland. Moederbedrijf Victory and Dreams Holding neemt immers de Duitse winkels van Charles Vögele over.

 

200 winkels

Charles Vögele bestaat in Duitsland uit 200 vestigingen, maar die zullen binnenkort allemaal verdwijnen en omgevormd worden naar Miller & Monroe. Dat gebeurde in de zomer van vorig jaar ook al met de meer dan zeventig winkels van Charles Vögele in Nederland.

 

De Duitse tak van Charles Vögele was tot nu toe in handen van Sempione Fashion, dat het failliete bedrijf vorig jaar overnam. Het verkoopt nu alle winkels voor een onbekend bedrag aan Victory and Dreams Holding, het voormalige Vidrea Retail. De eerste 44 winkels moeten midden volgende maand al omgebouwd zijn, tegen september moeten alle 200 winkels van Charles Vögele de deuren opnieuw geopend hebben onder de vlag van Miller & Monroe.

 

De huidige CEO van Charles Vögele in Duitsland blijft gewoon op post na de overname. “Ik ben erg blij met de overname, en het feit dat de in Nederland zeer succesvolle multibrandformule van Miller & Monroe binnenkort ook in Duitsland wordt geïntroduceerd,” aldus Funk volgens FashionUnited. “Door de overname kunnen in de toekomst belangrijke synergievoordelen worden behaald op het gebied van inkoop, marketing en logistiek. En dat is goed nieuws voor onze klanten, leveranciers, en medewerkers.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.