Miller & Monroe trekt naar Duitsland

Miller & Monroe trekt naar Duitsland

Miller & Monroe, de Nederlandse modeketen die is gebouwd op de funderingen van de Nederlandse tak van Charles Vögele, maakt de stap naar Duitsland. Moederbedrijf Victory and Dreams Holding neemt immers de Duitse winkels van Charles Vögele over.

 

200 winkels

Charles Vögele bestaat in Duitsland uit 200 vestigingen, maar die zullen binnenkort allemaal verdwijnen en omgevormd worden naar Miller & Monroe. Dat gebeurde in de zomer van vorig jaar ook al met de meer dan zeventig winkels van Charles Vögele in Nederland.

 

De Duitse tak van Charles Vögele was tot nu toe in handen van Sempione Fashion, dat het failliete bedrijf vorig jaar overnam. Het verkoopt nu alle winkels voor een onbekend bedrag aan Victory and Dreams Holding, het voormalige Vidrea Retail. De eerste 44 winkels moeten midden volgende maand al omgebouwd zijn, tegen september moeten alle 200 winkels van Charles Vögele de deuren opnieuw geopend hebben onder de vlag van Miller & Monroe.

 

De huidige CEO van Charles Vögele in Duitsland blijft gewoon op post na de overname. “Ik ben erg blij met de overname, en het feit dat de in Nederland zeer succesvolle multibrandformule van Miller & Monroe binnenkort ook in Duitsland wordt geïntroduceerd,” aldus Funk volgens FashionUnited. “Door de overname kunnen in de toekomst belangrijke synergievoordelen worden behaald op het gebied van inkoop, marketing en logistiek. En dat is goed nieuws voor onze klanten, leveranciers, en medewerkers.”