Minder dan helft winkels overleeft faillissement MS Mode

Minder dan helft winkels overleeft faillissement MS Mode

Ondernemer Roland Kahn heeft besloten om met 155 van de bijna 400 winkels van modeketen MS Mode verder te gaan, nadat het bedrijf werd gered uit het faillissement. Het gaat daarbij over winkels in België, Nederland, Spanje en Luxemburg.

Winkels die nu op zijn, blijven open

In Nederland overleeft 70% van het winkelnetwerk, goed voor in totaal 95 winkels. Daarnaast blijven in België 24 van de 46 vestigingen behouden. In Spanje zijn dat er 32, terwijl er in Luxemburg 5 winkels overleven. Alle winkels die momenteel geopend zijn, blijven ook gewoon open vanaf januari. Voor het faillissement waren er bij MS Mode ongeveer 2.300 medewerkers in dienst, maar het is niet duidelijk hoeveel er dat nu nog zijn. Alle overgebleven werknemers zullen wel hun baan behouden na de doorstart.

 

MS Mode is momenteel nog in handen van de Amerikaanse boedelverkoper GA Europa, dat de oude voorraden van de keten heeft verkocht en heeft gezorgd voor een reorganisatie. Vanaf januari neemt Roland Kahn het heft via zijn investeringsmaatschappij Coolinvestments in handen.

 

Het is niet duidelijk hoeveel er uiteindelijk is neergeteld voor de overname van MS Mode, maar omdat er weinig geïnteresseerden waren is die prijs waarschijnlijk niet bijzonder hoog. Schattingen spreken van een prijs van ongeveer 12 miljoen euro.