Minder omzet en winst voor Hudson's Bay Company

Minder omzet en winst voor Hudson's Bay Company
Shutterstock.com

In het derde kwartaal daalden de omzet en brutobedrijfswinst van Hudson’s Bay Company. Uit het kwartaalverslag blijkt ook dat het bedrijf een schikking heeft getroffen met een Nederlandse vastgoedverhuurder.

 

Minder winkels

Hudson’s Bay Company boekte in het derde kwartaal een omzet van 1,84 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro), een daling met 2,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzetdaling was gedeeltelijk het gevolg van een kleiner aantal winkels, maar ook op vergelijkbare basis nam de omzet af met 1,7%. De brutobedrijfswinst zakte van 124 naar 84 miljoen dollar (60 miljoen euro): onder meer veranderingen in relaties met verkopers drukten op de winstgevendheid van het concern.

 

Het kwartaalverslag bevat ook een passage over de Nederlandse tak waarvoor het bedrijf uitstel van betaling heeft aangevraagd. Daarin stelt Hudson’s Bay dat het een schikking heeft gesloten met een vastgoedverhuurder, waardoor het lopende huurcontract vervalt in ruil voor een directe betaling. Het is evenwel onduidelijk om welke verhuurder het gaat en over hoeveel panden het gaat. Ook het bedrag van de schikking is niet bekend, meldt het AD.