Modeketen HoutBrox failliet verklaard

Modeketen HoutBrox failliet verklaard

De rechtbank van Den Bosch heeft modeketen HoutBrox failliet verklaard. Ook vier aanverwante vennootschappen vroegen het faillissement aan. HoutBrox maakt deel uit van moederbedrijf Brova, dat onlangs nog modeketen Purdey verkocht.

Binnen enkele weken nieuws over doorstart

Het faillissement werd door de bewindvoerders zelf aangevraagd omdat er zo volgens hen sneller een doorstart zal kunnen komen voor de keten. De afgelopen dagen zouden er al een tiental geïnteresseerden zich gemeld hebben voor een overname en dankzij het faillissement moet dat aantal nog verder groeien.

 

De winkels blijven voorlopig ook gewoon open, al dreigt er wel een ontslag voor de 528 medewerkers van de keten. Het management van HoutBrox denkt binnen enkele weken meer nieuws te hebben rond de overname en een doorstart en het wil tot die tijd ook de winkels geopend houden. Zo is de mogelijkheid voor een doorstart veel groter.

 

HoutBrox maakt deel uit van Brova, dat tot enkele weken geleden ook nog modeketen Purdey in handen had. Die keten is echter verkocht aan het bedrijf O&C, dat bekend staat voor het rechttrekken van bedrijven in financiële moeilijkheden. Datzelfde O&C nam ook al modeketen Witteveen over.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Persoonlijke webwinkel voor elke Zalando-klant op komst

15/12/2017

Bij Zalando zijn liefst 600 medewerkers bezig met artificiële intelligentie. De online moderetailer wil zijn shopomgeving op die manier volledig personaliseren: binnen de 18 maanden moeten alle klanten er een eigen aanbod op maat aantreffen. 

Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Minder klanten en dus minder omzet voor H&M

15/12/2017

De Zweedse H&M Group heeft in het vierde kwartaal de omzet met 4 procent zien dalen. Die daling is te wijten aan het feit dat de winkels van het modebedrijf minder klanten over de vloer hebben gekregen.

Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Back to top