Modeketen HoutBrox failliet verklaard | RetailDetail

Modeketen HoutBrox failliet verklaard

Modeketen HoutBrox failliet verklaard

De rechtbank van Den Bosch heeft modeketen HoutBrox failliet verklaard. Ook vier aanverwante vennootschappen vroegen het faillissement aan. HoutBrox maakt deel uit van moederbedrijf Brova, dat onlangs nog modeketen Purdey verkocht.

Binnen enkele weken nieuws over doorstart

Het faillissement werd door de bewindvoerders zelf aangevraagd omdat er zo volgens hen sneller een doorstart zal kunnen komen voor de keten. De afgelopen dagen zouden er al een tiental geïnteresseerden zich gemeld hebben voor een overname en dankzij het faillissement moet dat aantal nog verder groeien.

 

De winkels blijven voorlopig ook gewoon open, al dreigt er wel een ontslag voor de 528 medewerkers van de keten. Het management van HoutBrox denkt binnen enkele weken meer nieuws te hebben rond de overname en een doorstart en het wil tot die tijd ook de winkels geopend houden. Zo is de mogelijkheid voor een doorstart veel groter.

 

HoutBrox maakt deel uit van Brova, dat tot enkele weken geleden ook nog modeketen Purdey in handen had. Die keten is echter verkocht aan het bedrijf O&C, dat bekend staat voor het rechttrekken van bedrijven in financiële moeilijkheden. Datzelfde O&C nam ook al modeketen Witteveen over.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.