Modeketen HoutBrox failliet verklaard | RetailDetail

Modeketen HoutBrox failliet verklaard

Modeketen HoutBrox failliet verklaard

De rechtbank van Den Bosch heeft modeketen HoutBrox failliet verklaard. Ook vier aanverwante vennootschappen vroegen het faillissement aan. HoutBrox maakt deel uit van moederbedrijf Brova, dat onlangs nog modeketen Purdey verkocht.

Binnen enkele weken nieuws over doorstart

Het faillissement werd door de bewindvoerders zelf aangevraagd omdat er zo volgens hen sneller een doorstart zal kunnen komen voor de keten. De afgelopen dagen zouden er al een tiental geïnteresseerden zich gemeld hebben voor een overname en dankzij het faillissement moet dat aantal nog verder groeien.

 

De winkels blijven voorlopig ook gewoon open, al dreigt er wel een ontslag voor de 528 medewerkers van de keten. Het management van HoutBrox denkt binnen enkele weken meer nieuws te hebben rond de overname en een doorstart en het wil tot die tijd ook de winkels geopend houden. Zo is de mogelijkheid voor een doorstart veel groter.

 

HoutBrox maakt deel uit van Brova, dat tot enkele weken geleden ook nog modeketen Purdey in handen had. Die keten is echter verkocht aan het bedrijf O&C, dat bekend staat voor het rechttrekken van bedrijven in financiële moeilijkheden. Datzelfde O&C nam ook al modeketen Witteveen over.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

H&M waarschuwt voor moeilijk 2018

15/02/2018

De Zweedse modegroep H&M waarschuwt dat ook 2018 nog een moeilijk jaar kan worden voor het bedrijf. Het maakt dan wel werk van de online verkoop, de omzet in de winkels zal het komende jaar waarschijnlijk verder dalen.

Back to top