Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs
Foto Brantano

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

 

Grote ambities

De holding boven winkelketens als Brantano, Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter en Miss Etam is genoteerd op Euronext Amsterdam sinds de overname van de Nederlandse R&S Retail Group. Nu wil de groep echter zijn zetel verplaatsen naar Mechelen en tegelijk ook verhuizen naar De Brusselse beurs. De nodige toestemmingen zouden bijna rond zijn, melden De Standaard en De Tijd.

 

De beursgang moet de retailer toestaan 50 tot wel 100 miljoen extra kapitaal op te halen. Dat is nodig om de grote ambities van FNG met Brantano waar te maken: de schoenketen wil een volwaardige moderetailer worden, met naast de klassieke Brantano-winkels ook de formule Brantano Boutik (met duurdere modemerken) en Brantano Market (met een compleet aanbod schoenen en mode). Bovendien heeft CEO Dieter Penninckx grote plannen met e-commerce: Brantano moet zo groot als Zalando kunnen worden en investeert in een nieuwe webshop met artificiële intelligentie.