Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs | RetailDetail

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs
Foto Brantano

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

 

Grote ambities

De holding boven winkelketens als Brantano, Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter en Miss Etam is genoteerd op Euronext Amsterdam sinds de overname van de Nederlandse R&S Retail Group. Nu wil de groep echter zijn zetel verplaatsen naar Mechelen en tegelijk ook verhuizen naar De Brusselse beurs. De nodige toestemmingen zouden bijna rond zijn, melden De Standaard en De Tijd.

 

De beursgang moet de retailer toestaan 50 tot wel 100 miljoen extra kapitaal op te halen. Dat is nodig om de grote ambities van FNG met Brantano waar te maken: de schoenketen wil een volwaardige moderetailer worden, met naast de klassieke Brantano-winkels ook de formule Brantano Boutik (met duurdere modemerken) en Brantano Market (met een compleet aanbod schoenen en mode). Bovendien heeft CEO Dieter Penninckx grote plannen met e-commerce: Brantano moet zo groot als Zalando kunnen worden en investeert in een nieuwe webshop met artificiële intelligentie.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.