Moeilijk jaar voor modeketen New Look | RetailDetail

Moeilijk jaar voor modeketen New Look

Moeilijk jaar voor modeketen New Look
Shutterstock

De Britse modeketen New Look heeft er tot nu toe een moeilijk boekjaar opzitten: in de eerste drie kwartalen viel de omzet met meer dan 6% terug. New Look zit midden in de invoering van een nieuwe strategie.

 

Hoge kortingen

“Zoals verwacht waren de omstandigheden ook in het derde kwartaal moeilijk, met omzet en marges die de impact voelden van hoge kortingen”, aldus uitvoerend voorzitter Alistair McGeorge. “Ons huidige prioriteit is om het huidige boekjaar af te sluiten zonder overtollige inventaris. Door het boekjaar 2019 in te gaan zonder extra inventaris zullen we in een goede positie staan om de volle prijs te vragen tijdens het lente- en zomerseizoen.”

 

In de eerste drie kwartalen viel de omzet van New Look met 6,3% terug naar 1,069 miljard pond (1,2 miljard euro). Daarbij was er sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 10,6% en in het Verenigd Koninkrijk van 10,7%. Ook op de eigen webshop was er sprake van een terugval van 15%. Enkel bij externe online partijen steeg de omzet van New Look met 21,9%. Die cijfers zorgden voor een verlies voor belastingen van 123,5 miljoen pond (140 miljoen euro).

 

“Ik heb er vertrouwen in dat we momenteel de juiste keuzes maken om het bedrijf terug op het juiste spoor te krijgen en dat we over voldoende liquiditeit beschikken om onze plannen uit te voeren.”, stelt McGeorge. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Hornbach groeit boven de vier miljard euro omzet

23/03/2018

De Duitse bouwmarktketen Hornbach haalde in zijn vorige boekjaar, dat 28 februari afliep, meer dan vier miljard euro omzet. De totale omzetgroei bedroeg 5,1%: in Nederland was er dubbelcijferige groei, de Duitse thuismarkt stagneert.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

Back to top