MS Mode zet Franse activiteiten volledig stop | RetailDetail

MS Mode zet Franse activiteiten volledig stop

MS Mode zet Franse activiteiten volledig stop

MS Mode heeft besloten om al zijn activiteiten in Frankrijk stop te zetten, nadat het na zijn faillissement geen toestemming had gekregen om een deel van zijn winkels zelf terug te kopen. Daarbij verliezen 500 mensen hun baan.

500 banen verloren

Het Nederlandse MS Mode had in Frankrijk 134 winkels: 113 winkels sluiten nu volledig de deuren, terwijl 21 filialen in andere handen komen. De IDKids groep neemt 19 winkels over, die worden omgevormd naar Okaïdi en Oxybul. Het neemt ook zeventig medewerkers van MS Mode over. Modelabel Christine Laure neemt twee andere vestigingen over.

 

De keten was nochtans niet van plan om zich terug te trekken uit Frankrijk, maar wilde net als in België en Nederland een deel van de winkels terugkopen na het faillissement. De Franse rechtbank weigerde echter om de winkels terug te verkopen aan de groep die verantwoordelijk was voor het faillissement.

 

De beslissing van de rechtbank is een klap voor MS Mode, want Frankrijk was tot voor kort de tweede grootste markt voor de keten en blijkbaar was de Franse tak ook steeds winstgevend geweest, ondanks een recente terugval in omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.