MS Mode zet Franse activiteiten volledig stop | RetailDetail

MS Mode zet Franse activiteiten volledig stop

MS Mode zet Franse activiteiten volledig stop

MS Mode heeft besloten om al zijn activiteiten in Frankrijk stop te zetten, nadat het na zijn faillissement geen toestemming had gekregen om een deel van zijn winkels zelf terug te kopen. Daarbij verliezen 500 mensen hun baan.

500 banen verloren

Het Nederlandse MS Mode had in Frankrijk 134 winkels: 113 winkels sluiten nu volledig de deuren, terwijl 21 filialen in andere handen komen. De IDKids groep neemt 19 winkels over, die worden omgevormd naar Okaïdi en Oxybul. Het neemt ook zeventig medewerkers van MS Mode over. Modelabel Christine Laure neemt twee andere vestigingen over.

 

De keten was nochtans niet van plan om zich terug te trekken uit Frankrijk, maar wilde net als in België en Nederland een deel van de winkels terugkopen na het faillissement. De Franse rechtbank weigerde echter om de winkels terug te verkopen aan de groep die verantwoordelijk was voor het faillissement.

 

De beslissing van de rechtbank is een klap voor MS Mode, want Frankrijk was tot voor kort de tweede grootste markt voor de keten en blijkbaar was de Franse tak ook steeds winstgevend geweest, ondanks een recente terugval in omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen.