Natan opent winkel in Parijs

Natan opent winkel in Parijs
(c) Natan

Het Belgische modehuis Natan van designer Edouard Vermeulen heeft zopas een eerste boetiek in Parijs geopend. “Ik heb nooit zotte investeringen gedaan.”

 

Prestige

In de Benelux is Natan een naam als aan klok. Vermeulen is de favoriete ontwerper van koningin Mathilde en ook de Groothertogin van Luxemburg en koningin Maxima van Nederland behoren tot zijn klantenkring.

 

De beslissing om naar Frankrijk te trekken en er een eigen boetiek te openen is dan ook in de eerste plaats een prestigekwestie, geeft Vermeulen aan in De Standaard. “Voor mij is dit een belangrijk moment”, zegt hij. “Parijs is de internationale modehoofdstad. Ik krijg al geregeld Franse klanten over de vloer in mijn winkel in Brussel, maar het is beter om naar hen toe te komen. Zo kunnen we onze internationale afzetmarkt vergroten.”

 

Risico

Vreest hij dan de concurrentie niet? In Parijs krioelt het toch van de absolute topmerken zoals Gucci, Dior, Vuitton en vele andere. “Ik geef mezelf drie seizoenen. Als het dan niets geworden is, trek ik mijn conclusies”, zegt Vermeulen, die beseft dat hij een risco neemt, maar dan wel een berekend risico. “Ik zit al 37 jaar in het vak. Ik heb altijd alles goed overdacht en nooit zotte investeringen gedaan.”

 

Natan heeft al zes eigen winkels in België en ééntje in Amsterdam. Zijn prêt-à-porter collectie is te koop in een hondertal verkooppunten.