Nederlandse tak Charles Vögele failliet | RetailDetail

Nederlandse tak Charles Vögele failliet

Nederlandse tak Charles Vögele failliet

De Nederlandse tak van modeketen Charles Vögele is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De keten heeft 95 winkels in Nederland en ongeveer 700 werknemers in dienst, die nu mogelijk hun baan verliezen.

Overgenomen door OVS

Het Zwitserse Charles Vögele werd eind vorig jaar overgenomen door het Italiaanse OVS en dat wil zich richten op de belangrijkste markten: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Ook in die markten verdwijnt Charles Vögele trouwens uit het straatbeeld en gaan de winkels verder onder het concept van OVS. Daardoor worden de activiteiten in de Benelux en Duitsland stopgezet. In België was het al langer bekend dat Charles Vögele er mee zou ophouden en in Nederland werd er al maanden gezocht naar een overnemer.

 

Die werd echter niet gevonden en dus besloot de directie over te gaan tot een faillissementsaanvraag. Charles Vögele is al sinds 1999 te vinden in Nederland, maar de modeketen is ook al jaren verlieslatend. Ook in België slaagde de groep er niet in winstgevend te worden: daar sloten 27 winkels de deuren en werden acht andere vestigingen overgenomen door Bel&Bo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.