Nederlandse tak Charles Vögele failliet

Nederlandse tak Charles Vögele failliet

De Nederlandse tak van modeketen Charles Vögele is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De keten heeft 95 winkels in Nederland en ongeveer 700 werknemers in dienst, die nu mogelijk hun baan verliezen.

Overgenomen door OVS

Het Zwitserse Charles Vögele werd eind vorig jaar overgenomen door het Italiaanse OVS en dat wil zich richten op de belangrijkste markten: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Ook in die markten verdwijnt Charles Vögele trouwens uit het straatbeeld en gaan de winkels verder onder het concept van OVS. Daardoor worden de activiteiten in de Benelux en Duitsland stopgezet. In België was het al langer bekend dat Charles Vögele er mee zou ophouden en in Nederland werd er al maanden gezocht naar een overnemer.

 

Die werd echter niet gevonden en dus besloot de directie over te gaan tot een faillissementsaanvraag. Charles Vögele is al sinds 1999 te vinden in Nederland, maar de modeketen is ook al jaren verlieslatend. Ook in België slaagde de groep er niet in winstgevend te worden: daar sloten 27 winkels de deuren en werden acht andere vestigingen overgenomen door Bel&Bo.