Nederlandse tak van Charles Vögele vervelt tot multimerkenketen | RetailDetail

Nederlandse tak van Charles Vögele vervelt tot multimerkenketen

Nederlandse tak van Charles Vögele vervelt tot multimerkenketen
Foto Shutterstock

De Nederlandse verkooppunten van de modeketen Charles Vögele maken een doorstart. Ze worden door overnemer Vidrea Retail omgevormd tot multimerkenwinkels.

 

Overgrote deel winkels wordt overgenomen

De Nederlandse tak van Charles Vögele werd eind januari failliet verklaard. Toen de nieuwe eigenaars van de Zwitserse modeketen besliste om zich te concentreren op de thuismarkt, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië bleef er geen andere optie over.

 

Op het moment van het faillissement telde Charles Vögele in Nederland 95 winkels, met zo’n 700 werknemers. Van dat netwerk zal Vidrea Retail 90 verkooppunten overnemen indien de onderhandelingen met de verhuurders dit toelaten.

 

Vidrea wil de winkels omvormen tot multimerkenverkooppunten. Daarbij zal ook plaats blijven voor het merk Charles Vögele. De doelgroep ervan wordt immers behouden: vrouwen en mannen vanaf 35 jaar.

 

Zichtbaar in het najaar

De ombouw van de winkels moet tegen het najaar zichtbaar worden. In afwachting daarvan worden ze bevoorraad met kleding van Charles Vögele. Dat geldt ook voor de verkooppunten die al (grotendeels) waren uitverkocht.

 

De leiding over de nieuwe keten zal worden waargenomen door Remt Melles, een man met ruime ervaring in de branche. Hij werkte onder meer voor MS Mode, Miss Etam, Fashion Linq en Lowland Fashion en is ook eigenaar van Hockey Republic.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.