Nelson Schoenen opent vijf nieuwe winkels in maart | RetailDetail

Nelson Schoenen opent vijf nieuwe winkels in maart

Nelson Schoenen opent vijf nieuwe winkels in maart

Nelson Schoenen  opent deze maand vijf nieuwe winkels in Nederland. In Heerlen en Maastricht gaan de deuren dit weekend open, de opstart van de verkooppunten in Utrecht, Roermond en Den Bosch is voor de komende weken gepland.


Inzet op beleving

'Het openen van deze nieuwe winkels op deze belangrijke A-locaties in Nederland is voor ons een belangrijke stap richting de landelijke uitbreiding van ons winkelbestand “, laat marketingmanager Laura van Dam van Nelson optekenen.

 

Nelson zet in zijn nieuwe winkels volop in op beleving. De verkooppunten zijn daartoe voorzien van sfeervolle elementen die verwijzen naar de stad waarin ze zijn gevestigd. Bovendien hebben ze een erg ruim aanbod voor het hele gezin met merken als Ecco, Rieker, Ara, Converse, Geox, La Strada, Mustang en Puma.

 

Naast de schoenen in de rekken, is er ook een digitaal aanbod. Is een schoen niet in de gewenste maat of kleur op voorraad, dan kan die via een webzuil worden gekeken en gekocht. Hij wordt dan de volgende dag aan huis bij de consument geleverd.

 

Nieuwe Premiumzaken

De winkels werden gevestigd in voormalige Dolcis-panden, die door Nelson worden verbouwd.  Nelson kocht daartoe begin vorig jaar een twintigtal Dolcis-winkels over.


Voor de winkels in Utrecht en Den Bosch gaat het bovendien om een upgrade tot zogenaamde Premium-verkooppunten. Naast de klassieke collectie worden daar ook hoog segment A-merken als Tommy Hilfiger en Calvin Klein verkocht. En net als in Amsterdam, waar in het voorjaar van 2016 de eerste Premium-winkel opende, zullen ook de Premium-winkels in Utrecht en Den Bosch worden uitgerust met mobiele kassa's waardoor de aankoop op elke gewenste plek in winkel kan worden afgerond.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.