New Look vertrekt mogelijk uit België

Foto: Tupungato / Shutterstock.com

Het gaat niet goed met New Look en daarom plooit de modeketen zich terug: de Britse budgetketen sluit al haar 130 winkels in China, maar overweegt ook een vertrek uit Frankrijk, Polen en België.

 

China valt als eerste af

De focus komt bij New Look weer op de Britse thuismarkt te liggen, schrijft Retail Gazette. Uit China trekt de kledingketen al zeker weg: elk moment kan de aankondiging komen dat vastgoedmakelaar CBRE in China nieuwe huurders gaat zoeken voor de 130 panden die New Look er heeft. Twintig winkels zijn al gesloten.

 

De beslissing is opvallend en zal New Look wellicht handenvol geld kosten, want voormalig topman Anders Kristiansen – vroeger actief bij de Deense modeholding Bestseller – was destijds net aangetrokken omdat hij veel ervaring met China had. Hij werkte dan ook een ambitieus expansieplan uit, waar nu op wordt teruggekomen.

 

Opvolger Alistair McGeorge herbekijkt momenteel alle winkels van New Look. Vorig boekjaar, dat tot maart liep, zou New Look immers meer dan 7 miljoen pond verloren hebben in het buitenland. McGeorge overweegt dan ook om nog meer landen te verlaten, met name Frankrijk, Polen en België.