New Look vraagt faillissement aan in België

Foto: Tupungato / Shutterstock.com

Na River Island trekt nu ook New Look weg uit België. De Britse modeketen heeft het faillissement aangevraagd voor haar Belgische activiteiten. New Look heeft er nog zes winkels.

 

“Niet in staat verder te handelen”

New Look is "tot de conclusie gekomen dat het niet in staat is om verder te handelen en heeft besloten om zijn activiteiten te beëindigen" in België, maakt de retailer bekend volgens Fashion Network. Het lijkt erop dat de prestaties in het land "onder de verwachtingen waren gebleven en het bedrijf heeft niet de noodzakelijke verkoop en winstgevendheid bereikt om zijn lopende activiteiten op een zelfstandige basis voort te zetten”.

 

New Look zit al enkele jaren in financieel zwaar weer en heeft al eerder een groot aantal Belgische winkels gesloten, vandaag heeft het budgetmodemerk nog slechts zes winkels in het land. De faillissementsprocedure is woensdag bij de Brusselse Ondernemingskamer ingezet. Vanaf de week van 21 januari zal er een curator worden aangesteld. 

 

Ook in andere landen

De strategische herziening van andere internationale markten gaat ondertussen nog door: het valt dus niet uit te sluiten dat het merk zich ook nog uit andere landen zal terugtrekken. New Look sloot pas nog een deal met geldschieters om de controle over het bedrijf aan hen over te dragen in ruil voor een herfinanciering van liefst een miljard pond aan schulden.

 

Het nieuws over New Look volgt enkele dagen na de bekendmaking dat de Britse concurrent River Island zijn winkels in zowel België als Nederland moet sluiten vanwege slechte verkopen: twee klappen in haast even veel dagen voor de Antwerpse winkelstraat de Meir. Die heeft echter meteen plannen aangekondigd om terug te slaan en zich om te vormen tot een 'belevingsstraat'...