Nieuw winkelconcept voor Perry

Nieuw winkelconcept voor Perry

Nieuw winkelconcept voor Perry

Modeketen Perry lanceert in Amsterdam een nieuw winkelconcept. Het is de eerste keer in 20 jaar dat de keten met een nieuw concept op de proppen komt. De eerste vestiging in de nieuwe stijl opent op 3 december de deuren.

 

Meer focus op vrouwen

“We hebben onderzoek gedaan; we hebben een naamsbekendheid van 91 procent. Consumenten weten echter niet meer goed waar Perry voor staat en daar moet met dit nieuwe winkelconcept verandering in komen”, zegt Bote Galema, retailmarketingmanager bij Perry, aan Fashion United.

 

Het nieuwe concept is dan ook niet het gevolg van het faillissement en de doorstart onder nieuwe eigenaar JD Sports. Intern werd er al 2,5 jaar gewerkt aan de invulling van het concept. In het nieuwe concept wordt vooral de focus gelegd op running, training, voetbal en adventure. Daarnaast gaat er ook meer aandacht naar de vrouwelijke consument.

 

“Als je binnenkomt in de winkel, kom je als eerste terecht in een vrouwenwereld, pas op de tweede verdieping vind je de mannenwereld. En pas op de bovenste verdieping vind je adventure.” De winkel werd ook speciaal ingericht op basis van de locatie aan de Kalverstraat in Amsterdam. In andere steden zullen er andere accenten gelegd worden, om zo de klant beter naar de winkels te lokken. Voor volgend jaar staan er alvast zes winkelverbouwingen op het programma, onder andere in Nijmegen.

 

Minder merken

In het nieuwe concept wordt er ook minder per sport gewerkt, maar meer per merk. Perry zal daarom minder merken verkopen dan in het verleden en kiest daarbij voor meer exclusievere merken.

 

Producten die niet in de winkel te vinden zijn, kunnen dan weer besteld worden via bestelzuilen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top