Nieuw winkelconcept voor Perry

Nieuw winkelconcept voor Perry

Nieuw winkelconcept voor Perry

Modeketen Perry lanceert in Amsterdam een nieuw winkelconcept. Het is de eerste keer in 20 jaar dat de keten met een nieuw concept op de proppen komt. De eerste vestiging in de nieuwe stijl opent op 3 december de deuren.

 

Meer focus op vrouwen

“We hebben onderzoek gedaan; we hebben een naamsbekendheid van 91 procent. Consumenten weten echter niet meer goed waar Perry voor staat en daar moet met dit nieuwe winkelconcept verandering in komen”, zegt Bote Galema, retailmarketingmanager bij Perry, aan Fashion United.

 

Het nieuwe concept is dan ook niet het gevolg van het faillissement en de doorstart onder nieuwe eigenaar JD Sports. Intern werd er al 2,5 jaar gewerkt aan de invulling van het concept. In het nieuwe concept wordt vooral de focus gelegd op running, training, voetbal en adventure. Daarnaast gaat er ook meer aandacht naar de vrouwelijke consument.

 

“Als je binnenkomt in de winkel, kom je als eerste terecht in een vrouwenwereld, pas op de tweede verdieping vind je de mannenwereld. En pas op de bovenste verdieping vind je adventure.” De winkel werd ook speciaal ingericht op basis van de locatie aan de Kalverstraat in Amsterdam. In andere steden zullen er andere accenten gelegd worden, om zo de klant beter naar de winkels te lokken. Voor volgend jaar staan er alvast zes winkelverbouwingen op het programma, onder andere in Nijmegen.

 

Minder merken

In het nieuwe concept wordt er ook minder per sport gewerkt, maar meer per merk. Perry zal daarom minder merken verkopen dan in het verleden en kiest daarbij voor meer exclusievere merken.

 

Producten die niet in de winkel te vinden zijn, kunnen dan weer besteld worden via bestelzuilen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.