Nieuwe CEO en voorzitter voor Inditex

Inditex

Inditex, moederbedrijf van merken als Zara en Massimo Dutti, herschikt zijn management: Óscar García Maceiras wordt de nieuwe CEO en Marta Ortega Pérez volgt over enkele maanden Pablo Isla op als voorzitter.

 

Dochter van oprichter

Ortega Pérez is de dochter van Inditex-oprichter Amancio Ortega: zij wordt op 1 april 2022 de nieuwe voorzitter van de Spaanse modegroep. Ze volgt Pablo Isla op, die het concern gedurende zeventien jaar heeft geleid: eerst als vice-voorzitter en CEO, en sinds 2011 als uitvoerend voorzitter. Onder zijn leiding groeide Inditex uit tot de grootste modegroep ter wereld.

 

Marta Ortega Pérez heeft de afgelopen vijftien jaar op verschillende terreinen van de groep gewerkt en heeft met name leiding gegeven aan de versterking van het merkimago en de modepropositie van Zara. Zij pushte belangrijke campagnes met bekende namen uit de sector, zoals Steven Meisel en Fabien Baron. Verder was ze ook betrokken bij de lancering van nieuwe premium collecties, waaronder Zara SRPLS en Charlotte Gainsbourg by Zara.

 

Naast een nieuwe voorzitter krijgt Inditex ook een nieuwe CEO: Óscar García Maceiras, tot dusver bedrijfsjurist en secretaris van de raad van bestuur, zal die rol met onmiddellijke ingang opnemen. Hij kwam begin dit jaar bij de modegroep en heeft ruim twintig jaar ervaring in het sturen van transformatieprocessen, zowel in de publieke als in de private sector. Huidig CEO Carlos Crespo is benoemd tot COO.