Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look | RetailDetail

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look
Bestuursvoorzitter Raymond Or - Foto: Esprit

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

 

“We betreuren het Martínez te verliezen”

Jose Manuel Martínez werd vijf jaar geleden aangetrokken van bij modeconcern Inditex om Esprit uit de financiële moeilijkheden te halen en te moderniseren. Dat is inmiddels redelijk geslaagd, want Esprit is klaar om een nieuwe fase in te gaan, klinkt het in een persverklaring. “We betreuren het Martínez te verliezen”, aldus Raymond Or, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Esprit. “In de voorbije vijf jaar heeft hij een ernstige neergaande trend in de groepsresultaten weten om te keren door de bedrijfsvoering te stabiliseren, de organisatie te herstructureren en de algemene winstgevendheid te verbeteren.”

 

Nu deze fase van herstel voltooid is, heeft Esprit weer een gezonde financiële positie: aan het eind van 2017 heeft Esprit geen schulden meer en had de modegroep een netto cashpositie van 4,575 miljard Hongkong dollar (zo’n 475 miljoen euro). Het laat Esprit volgens Or toe om een nieuwe fase in te gaan, die focust op winstgevende groei in de komende jaren. Daarbij hoort een “zeer ambitieus plan voor China”, waarin voormalig zelfstandig niet-uitvoerend voorzitter Raymond Or Ching Fai een actievere rol zal spelen. Zijn positie verandert vanaf 1 april dan ook naar die van uitvoerend bestuursvoorzitter.

 

De nieuwe CEO is een oude bekende in de moderetail, die ook weer heel wat ervaring in China heeft. Het is duidelijk dat Esprit, tegenwoordig gevestigd in Hongkong, het zwaartepunt op die markt legt. “Als voormalige CEO van New Look Retail Group heeft Kristiansen een stevige ‘track record’ in het leiden van complexe groei- en expansieprojecten. De raad van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Kristiansen Esprit de volgende groeifase in zal brengen en kijkt er naar uit om dat doel samen met hem te bereiken,” besluit Or.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont

26/04/2018

Maandag 30 april opent Schoenen Torfs in Libramont zijn eerste Waalse vestiging. De schoenenketen wil op termijn vijftien winkels openen in Wallonië en lanceert daarom ook meteen haar webshop in Franstalig België.

American Apparel maakt comeback met webshop

26/04/2018

De Amerikaanse modeketen American Apparel heeft deze week zijn internationale webshop opnieuw geopend. Daar kunnen de Nederlandse en Belgische fans van het merk opnieuw terecht, nadat de groep vorig jaar zijn fysieke winkels sloot.

JBC zet in op herbruikbare draagtas

26/04/2018

Moderetailer JBC wil een voorloper zijn inzake duurzaamheid: recent introduceerde de keten een nieuw draagtassenbeleid dat verantwoorde keuzes beloont. Klanten reageren enthousiast.

Gucci groeit bijna 50% dankzij 90’s revival

25/04/2018

De Franse luxegroep Kering heeft er een sterk eerste kwartaal op zitten: de omzet steeg met 36,5%. Vooral Gucci kon profiteren van de jaren negentig-revival bij jongeren: het luxemerk is ‘hot’ bij tieners en zag de omzet liefst 48,7% stijgen.

Vijf jaar na ramp Rana Plaza: “Te weinig overheidsmaatregelen”

24/04/2018

Vijf jaar na de instorting van de kledingfabrieken Rana Plaza in Bangladesh neemt België weinig dwingende maatregelen om producenten tot duurzamere productie te verplichten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de KULeuven.

Grupo Cortefiel gaat verder als Tendam

23/04/2018

De Spaanse modegroep Grupo Cortefiel verandert zijn naam naar Tendam als onderdeel van de nieuwe bedrijfsidentiteit die het wil creëren voor zijn vijf merken: Cortefiel, Women’s Secret, Pedro del Hierro, Fifty Factory en Springfield.