Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look | RetailDetail

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look
Bestuursvoorzitter Raymond Or - Foto: Esprit

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

 

“We betreuren het Martínez te verliezen”

Jose Manuel Martínez werd vijf jaar geleden aangetrokken van bij modeconcern Inditex om Esprit uit de financiële moeilijkheden te halen en te moderniseren. Dat is inmiddels redelijk geslaagd, want Esprit is klaar om een nieuwe fase in te gaan, klinkt het in een persverklaring. “We betreuren het Martínez te verliezen”, aldus Raymond Or, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Esprit. “In de voorbije vijf jaar heeft hij een ernstige neergaande trend in de groepsresultaten weten om te keren door de bedrijfsvoering te stabiliseren, de organisatie te herstructureren en de algemene winstgevendheid te verbeteren.”

 

Nu deze fase van herstel voltooid is, heeft Esprit weer een gezonde financiële positie: aan het eind van 2017 heeft Esprit geen schulden meer en had de modegroep een netto cashpositie van 4,575 miljard Hongkong dollar (zo’n 475 miljoen euro). Het laat Esprit volgens Or toe om een nieuwe fase in te gaan, die focust op winstgevende groei in de komende jaren. Daarbij hoort een “zeer ambitieus plan voor China”, waarin voormalig zelfstandig niet-uitvoerend voorzitter Raymond Or Ching Fai een actievere rol zal spelen. Zijn positie verandert vanaf 1 april dan ook naar die van uitvoerend bestuursvoorzitter.

 

De nieuwe CEO is een oude bekende in de moderetail, die ook weer heel wat ervaring in China heeft. Het is duidelijk dat Esprit, tegenwoordig gevestigd in Hongkong, het zwaartepunt op die markt legt. “Als voormalige CEO van New Look Retail Group heeft Kristiansen een stevige ‘track record’ in het leiden van complexe groei- en expansieprojecten. De raad van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Kristiansen Esprit de volgende groeifase in zal brengen en kijkt er naar uit om dat doel samen met hem te bereiken,” besluit Or.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerk- en outletformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De winkels, waarvan de eerste twee openden in Stockholm en Malmö, en het webplatform zijn een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.