Nieuwe CEO voor moederbedrijf Desigual | RetailDetail

Nieuwe CEO voor moederbedrijf Desigual

Nieuwe CEO voor moederbedrijf Desigual
Shutterstock

Eurazeo, het moederbedrijf van modemerken Desigual en Moncler, heeft een nieuwe CEO gevonden. Vanaf 19 maart 2018 neemt Virginie Morgon het stokje over van Patrick Sayer. Morgon is al tien jaar lid van de directie bij het bedrijf.

Groei verderzetten

Met de keuze voor Morgon kiest Eurazeo voor een bekende figuur binnen het bedrijf: ze is immers al tien jaar uitvoerend directielid bij het modebedrijf en sinds 2014 is ze ook ‘deputy CEO’ en dus de rechterhand van huidig CEO Patrick Sayer. Die is momenteel bezig aan zijn vierde termijn als CEO bij Eurazeo en zal zestien jaar aan de leiding hebben gestaan van het bedrijf. Hij was daarin verantwoordelijk voor de internationale expansie van het bedrijf, dat de voorbije jaren kantoren opende in Brazilië, China en de Verenigde Staten.

 

“De persoonlijke kwaliteiten en ervaring van Virginie Morgon, in combinatie met haar bijdrage aan een aantal belangrijke successen, hebben van haar de natuurlijke keuze gemaakt om het momentum van Eurazeo verder te zetten en te versnellen”, klinkt het in een bericht. “Het wordt een naadloze overgang. Ik ben me zeer bewust van de vooruitgang die we geboekt hebben en ik weet dat Eurazeo in goede handen is bij mensen die het bedrijf goed kennen”, voegt CEO Patrick Sayer daar aan toe.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top