Nieuwe CEO voor moederbedrijf Desigual | RetailDetail

Nieuwe CEO voor moederbedrijf Desigual

Nieuwe CEO voor moederbedrijf Desigual
Shutterstock

Eurazeo, het moederbedrijf van modemerken Desigual en Moncler, heeft een nieuwe CEO gevonden. Vanaf 19 maart 2018 neemt Virginie Morgon het stokje over van Patrick Sayer. Morgon is al tien jaar lid van de directie bij het bedrijf.

Groei verderzetten

Met de keuze voor Morgon kiest Eurazeo voor een bekende figuur binnen het bedrijf: ze is immers al tien jaar uitvoerend directielid bij het modebedrijf en sinds 2014 is ze ook ‘deputy CEO’ en dus de rechterhand van huidig CEO Patrick Sayer. Die is momenteel bezig aan zijn vierde termijn als CEO bij Eurazeo en zal zestien jaar aan de leiding hebben gestaan van het bedrijf. Hij was daarin verantwoordelijk voor de internationale expansie van het bedrijf, dat de voorbije jaren kantoren opende in Brazilië, China en de Verenigde Staten.

 

“De persoonlijke kwaliteiten en ervaring van Virginie Morgon, in combinatie met haar bijdrage aan een aantal belangrijke successen, hebben van haar de natuurlijke keuze gemaakt om het momentum van Eurazeo verder te zetten en te versnellen”, klinkt het in een bericht. “Het wordt een naadloze overgang. Ik ben me zeer bewust van de vooruitgang die we geboekt hebben en ik weet dat Eurazeo in goede handen is bij mensen die het bedrijf goed kennen”, voegt CEO Patrick Sayer daar aan toe.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen.