Nieuwe CEO voor moederbedrijf Desigual

Nieuwe CEO voor moederbedrijf Desigual
Shutterstock

Eurazeo, het moederbedrijf van modemerken Desigual en Moncler, heeft een nieuwe CEO gevonden. Vanaf 19 maart 2018 neemt Virginie Morgon het stokje over van Patrick Sayer. Morgon is al tien jaar lid van de directie bij het bedrijf.

Groei verderzetten

Met de keuze voor Morgon kiest Eurazeo voor een bekende figuur binnen het bedrijf: ze is immers al tien jaar uitvoerend directielid bij het modebedrijf en sinds 2014 is ze ook ‘deputy CEO’ en dus de rechterhand van huidig CEO Patrick Sayer. Die is momenteel bezig aan zijn vierde termijn als CEO bij Eurazeo en zal zestien jaar aan de leiding hebben gestaan van het bedrijf. Hij was daarin verantwoordelijk voor de internationale expansie van het bedrijf, dat de voorbije jaren kantoren opende in Brazilië, China en de Verenigde Staten.

 

“De persoonlijke kwaliteiten en ervaring van Virginie Morgon, in combinatie met haar bijdrage aan een aantal belangrijke successen, hebben van haar de natuurlijke keuze gemaakt om het momentum van Eurazeo verder te zetten en te versnellen”, klinkt het in een bericht. “Het wordt een naadloze overgang. Ik ben me zeer bewust van de vooruitgang die we geboekt hebben en ik weet dat Eurazeo in goede handen is bij mensen die het bedrijf goed kennen”, voegt CEO Patrick Sayer daar aan toe.