Nieuwe eigenaar én CEO voor The Kooples

Nieuwe eigenaar én CEO voor The Kooples
Maus Frères International

De Zwitserse holding Maus Frères International, het moederbedrijf van Aigle, Lacoste en Gant, bevestigt de overname van The Kooples. Romain Guinier wordt de nieuwe CEO van het overgenomen modemerk.

 

Internationale luxegroep

"Deze overname illustreert de strategische richting die onze groep volgt: het ontwikkelen en het verwerven van premium, maar betaalbare luxemerken met als doel een internationale mode- en luxegroep te creëren", zegt Maus-CEO Thierry Guibert in een persbericht.

 

Tegelijkertijd kondigt het concern aan dat Romain Guinier vanaf nu The Kooples zal leiden. Hij was sinds 2008 bij Maus Frères onder dak als CEO van Aigle, en werkte hij onder meer voor Celio en Louis Vuitton Europe.

 

The Kooples werd opgericht in 2008 door de broers Elicha. Het bedrijf kwam al snel in het vizier van investeringsfondsen en in 2011 nam LBO France een belang van 20% in het luxelabel. Vorig jaar realiseerde The Kooples een omzet van 227 miljoen euro in zijn 334 vestigingen, vooral in Europa en de Verenigde Staten. De keten heeft ook drie winkels in de Benelux: in Antwerpen (Hopland), Brussel (Louizalaan) en Amsterdam (PC Hooftstraat).