Nieuwe financieel directeur voor C&A

Nieuwe financieel directeur bij C&A
Shutterstock.com

Het blijft onrustig bij modeketen C&A: Tjeerd van der Zee, die de functies van CFO en COO combineerde, verlaat het bedrijf en wordt vervangen door Ralf Senden.

 

Nieuwe herschikking

Ralf Senden wordt de nieuwe CFO van C&A. Hij is een directe vertrouweling van huidig interimbaas Edward Brenninkmeijer en was al sinds 2014 verantwoordelijk voor de financiën van de Aziatische en Latijns-Amerikaanse divisie. Voordien werkte hij voor Unilever, KLM en DHL, schrijft manager magazin.

 

Van der Zee verlaat de modeketen "om nieuwe carrière-uitdagingen aan te gaan". Zijn verantwoordelijkheden als COO komen in de nieuwe structuur bij topman Brenninkmeijer zelf terecht. Van der Zee begon in 1989 als stagiair bij C&A en trad in 2001 toe tot de Europese directie van de retailer.

 

De rust keert voorlopig dus niet weer bij C&A. In oktober vorig jaar werd het management al herleid van zeven naar drie directieleden, om "sneller en efficiënter te kunnen werken". Sinds begin dit jaar maakt Mercedes Gorriti, voormalig hoofd van de damesafdeling bij El Corte Inglés, deel uit van het directieteam. In maart stopte Alain Caparros als CEO om gezondheidsredenen.