Nieuwe start voor Gerry Weber

Gerry Weber beëindigt insolventieprocedure
Shutterstock.com

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe start voor modefabrikant Gerry Weber International, die al langere tijd worstelt met financiële problemen.

 

"Weer een toekomst"

Na acht maanden heeft heeft de rechtbank van Bielefeld de insolventieprocedure van het bedrijf opgeheven, schrijft Kurier. Daardoor kan het bedrijf 2020 beginnen "als een normaal bedrijf met een solide kapitaalbasis, nieuwe eigenaren en een duidelijke toekomst", zegt topman Johannes Ehling in een persbericht.

 

Gerry Weber zit al jaren in een crisis: het bedrijf leed onder de dalende passage in stadscentra en de triomf van online retail. In april vorig jaar startte Gerry Weber de insolventieprocedure met het doel het bedrijf te herstructureren.

 

Nieuwe eigenaars

In de daaropvolgende maanden volgden harde bezuinigingen: meer dan honderd vestigingen gingen dicht en tal van banen werden geschrapt. Later werden ook de bestaande aandeelhouders zonder compensatie uit de onderneming gedwongen. In plaats daarvan namen investeerders Robus, Whitebox en J.P. Morgan het roer over, waardoor het bedrijf 49 miljoen euro kreeg om schuldeisers tevreden te stellen en haar operationele activiteiten te financieren.

 

Voormalig hoofdvertegenwoordiger van Gerry Weber, Christian Gerloff, benadrukte dat de groep nu weer een toekomst heeft. Dankzij de succesvolle samenwerking van alle betrokkenen was het mogelijk om de meerderheid van de in totaal ongeveer 3.600 banen bij Gerry Weber te behouden, stelt hij tevreden.