Nieuwe topman voor Christian Dior

Nieuwe topman voor Christian Dior

Nieuwe topman voor Christian Dior

Sidney Toledano, die de voorbije negentien jaar het Franse modehuis Christian Dior leidde, geeft in februari de fakkel door aan huidig Fendi-CEO Pietro Beccari. De wissel van de macht maakt deel uit van een grotere reshuffle aan de top van LVMH.

“Drijvende kracht achter wereldwijd succes”

De 66-jarige Toledano ging in 1993 aan de slag bij Christian Dior en leidde het modehuis sinds 1998 als CEO. Bernard Arnault, topman van moederconcern LVMH, omschrijft Toledano als “de drijvende kracht achter het grote wereldwijde succes van Dior. Hij heeft geweldig werk geleverd over de afgelopen 25 jaar, samen met een team van talentvolle ontwerpers.”

 

Christian Dior telt zo’n 200 eigen boetieks over de hele wereld en boekte vorig jaar een omzet van bijna twee miljard euro. Eerder dit jaar nam het Franse luxehuis LVMH Dior over voor een bedrag van zo’n 6,5 miljard euro.

 

Sidney Toledano wordt opgevolgd door Pietro Beccari, de huidige topman van Fendi. “De aanstelling van Pietro Beccari als CEO van Dior luidt het begin in van een nieuw tijdperk”, klinkt het in het persbericht. Met Beccari krijgt Dior “een geweldig leider die Dior tot nog grotere hoogte kan brengen in de toekomst”, aldus nog Bernard Arnault. Wie hem zal opvolgen bij Fendi is nog niet bekend.

 

Toledano blijft wel aan de slag bij het grootste luxeconcern van de wereld: begin volgend jaar wordt hij voorzitter en CEO van de Fashion Group, de modetak van LVMH met behalve Christian Dior Couture en Fendi ook nog topmerken als Kenzo, Givenchy en Marc Jacobs. In die rol volgt hij Pierre-Yves Roussel op, die die functie tien jaar uitoefende en begin volgend jaar ‘speciaal adviseur’ van topman Bernard Arnault wordt..

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.