Nieuwe topman voor Christian Dior

Nieuwe topman voor Christian Dior

Nieuwe topman voor Christian Dior

Sidney Toledano, die de voorbije negentien jaar het Franse modehuis Christian Dior leidde, geeft in februari de fakkel door aan huidig Fendi-CEO Pietro Beccari. De wissel van de macht maakt deel uit van een grotere reshuffle aan de top van LVMH.

“Drijvende kracht achter wereldwijd succes”

De 66-jarige Toledano ging in 1993 aan de slag bij Christian Dior en leidde het modehuis sinds 1998 als CEO. Bernard Arnault, topman van moederconcern LVMH, omschrijft Toledano als “de drijvende kracht achter het grote wereldwijde succes van Dior. Hij heeft geweldig werk geleverd over de afgelopen 25 jaar, samen met een team van talentvolle ontwerpers.”

 

Christian Dior telt zo’n 200 eigen boetieks over de hele wereld en boekte vorig jaar een omzet van bijna twee miljard euro. Eerder dit jaar nam het Franse luxehuis LVMH Dior over voor een bedrag van zo’n 6,5 miljard euro.

 

Sidney Toledano wordt opgevolgd door Pietro Beccari, de huidige topman van Fendi. “De aanstelling van Pietro Beccari als CEO van Dior luidt het begin in van een nieuw tijdperk”, klinkt het in het persbericht. Met Beccari krijgt Dior “een geweldig leider die Dior tot nog grotere hoogte kan brengen in de toekomst”, aldus nog Bernard Arnault. Wie hem zal opvolgen bij Fendi is nog niet bekend.

 

Toledano blijft wel aan de slag bij het grootste luxeconcern van de wereld: begin volgend jaar wordt hij voorzitter en CEO van de Fashion Group, de modetak van LVMH met behalve Christian Dior Couture en Fendi ook nog topmerken als Kenzo, Givenchy en Marc Jacobs. In die rol volgt hij Pierre-Yves Roussel op, die die functie tien jaar uitoefende en begin volgend jaar ‘speciaal adviseur’ van topman Bernard Arnault wordt..

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Carré Blanc wil twintigtal winkels in ons land

22/03/2018

Carré Blanc, Frankrijks nr. 1 en een van Europa's grootste distributeurs van huishoudlinnen, wil ons land veroveren via franchising. Het Franse merk ziet potentieel voor een twintigtal winkels in België.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

Back to top