Nog geen nieuwe CEO voor FNG

RetailDetail

Ontslagnemende CEO Paul Lembrechts zit nog vast bij FNG: er is nog geen nieuwe CEO gevonden, dus blijft de voormalige VRT-baas voorlopig op post. De aanleiding voor zijn vertrek is een geweigerde loonsverhoging.

 

Lembrechts blijft beschikbaar

De aandeelhoudersvergadering van FNG draaide eind oktober op een sisser uit, toen CEO Paul Lembrechts plots zijn ontslag gaf. Lembrechts gooide de handdoek in de ring nadat de aandeelhouders tegen een forse loonsverhoging stemden.


Ondertussen is de opzegperiode van een maand voorbij, maar er is nog geen nieuwe CEO gevonden. Lembrechts, die eerder ook al aan het hoofd van de Vlaamse openbare omroep VRT stond, zegt daarom toch beschikbaar te blijven “tot een opvolger is gevonden”, vertelt een woordvoerder aan De Tijd.


Wel is er inmiddels een nieuwe voorzitter voor de raad van bestuur, een taak die Lembrechts voorheen ook op zich nam. Alain Hellebaut zetelt sinds juni in de bestuursraad. Hellebaut staat ook aan het hoofd van speelgoedformule Maxi Toys en loodste dat bedrijf door woelige wateren na het omvallen van de Blokker-groep. Vandaag valt de keten onder de Franse groep King Jouet.

 

Begin 2022 naar de beurs?

De voornaamste taak van Hellebaut en Lembrechts zijn opvolger blijft Ellos naar de beurs brengen. In oktober werd die beursgang nog uitgesteld door het moeilijke investeringsklimaat, nu staat een gedeeltelijke beursgang begin volgend jaar op de planning.


FNG heeft het geld dringend nodig, want vorig jaar tekende de vroegere Brantano-moeder een nettoverlies van 77 miljoen euro op. Door het faillissement gedupeerde aandeelhouders, van individuele beleggers tot voormalige Ellos-eigenaar Nordic Capital, blijven via rechtszaken bovendien schadevergoedingen eisen.