Olcay Gulsen niet langer CEO van SuperTrash | RetailDetail

Olcay Gulsen niet langer CEO van SuperTrash

Olcay Gulsen niet langer CEO van SuperTrash

Ontwerpster Olcay Gulsen zet een stapje terug en is niet langer CEO van haar eigen modemerk SuperTrash. Ze stond twaalf jaar aan het hoofd van het bedrijf, maar wil nu meer tijd besteden aan haar tv-carrière.

 

Te weinig tijd

“Ik heb heel erg de behoefte om zelf meer creatief bezig te zijn”, laat Gulsen weten aan RTL Boulevard. Momenteel is de ontwerpster te zien in Wie is de Mol?, waardoor ze al enkele weken afwezig was van het bedrijf.

 

Gulsen ontkent dat de reden achter haar vertrek het forse verlies is dat haar bedrijf lijdt. Een jaar geleden moest de ontwerpster daarom rekenen op het geld van enkele nieuwe investeerders om Supertrash van het faillissement te redden, nadat het in 2016 een verlies van 3 miljoen euro liet optekenen. “In 2016 hebben wij inderdaad verlies geleden, maar in 2017 hebben we juist records verbroken.”

 

De opvolger van Gulsen bij SuperTrash is Charles Paape, die eerder ook CFO en CEO was bij Free Record Shop, Dixons en The Phone House. "Ik ben gevraagd door de aandeelhouders, waaronder ook mevrouw Gulsen, om dit te doen. Ik heb inderdaad geen ervaring met de modebranche, maar heb andere kwaliteiten", aldus Paape in een reactie tegenover Quote.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top