Omzet Inditex groeit fors in eerste drie kwartalen | RetailDetail

Omzet Inditex groeit fors in eerste drie kwartalen

Omzet Inditex groeit fors in eerste drie kwartalen

In de eerste drie kwartalen van het lopende boekjaar 2016 is de omzet bij de Spaanse modegroep Inditex met 11% gegroeid. Ook de nettowinst van het moederbedrijf van onder andere Zara steeg met bijna 10%.

227 nieuwe winkels

De omzet van de gehele groep steeg met 11% van 14,74 naar 16,4 miljard euro. De EBITDA steeg met 8% naar 3,61 miljard euro, terwijl de nettowinst met 9% de hoogte in ging naar 2,21 miljard euro.

 

In diezelfde periode opende Inditex 227 winkels in 50 landen, waaronder voor het eerst ook Aruba, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Paraguay en Vietnam. Inditex is zo al aanwezig in 93 landen met in totaal 7.240 winkels. Bij alle merken van Inditex steeg het aantal winkels. Ook online wordt de kleding van de groep al in 41 landen verkocht.

 

In september opende Pull&Bear ook zijn nieuwe hoofdkantoor in Narón in Spanje. Daarbij werd bijzonder veel aandacht gegeven aan duurzaamheid, wat het gebouw een gouden LEED-certificaat opleverde, dat enkel wordt gegeven aan gebouwen met een lage impact op het milieu.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Heineken en Bavaria zoeken geluk buiten Europa

19/04/2018

Hoewel de Europese biermarkt het lastig blijft hebben, tekenen brouwerijgroepen Heineken en Bavaria groeiende omzetcijfers op. Bavaria haalde vorig jaar een recordomzet, bij Heineken steeg het volume in het voorbije kwartaal met 4,3%.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.

Sligro dankt omzetgroei aan overnames

19/04/2018

Sligro Food Group zag in het eerste kwartaal zijn omzet groeien met 8% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De goede cijfers dankt het groothandelsbedrijf, dat begin vorige maand zijn supermarktketen Emté van de hand deed, volledig aan overnames.

Failliet modemerk Supertrash krijgt doorstart(je)

19/04/2018

Supertrash, het failliete modemerk van de Nederlandse tv-personality Olcay Gülsen, krijgt dan toch een doorstart - zij het heel voorzichtig.

Omzet- en winstalarm bij lingeriegroep Van de Velde

19/04/2018

De Oost-Vlaamse lingeriegroep Van de Velde (bekend van merken als Marie Jo en PrimaDonna en eigenaar van lingerieketens Rigby & Peller en Lincherie) heeft het knap lastig: voor dit jaar rekent de groep niet langer op omzetgroei.

Lage dollar speelt Unilever parten

19/04/2018

Unilever zag zijn omzet over het eerste kwartaal met ruim 5% teruglopen als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Zonder die impact zou de omzet van het levensmiddelen- en verzorgingsproductenconcern gestegen zijn met 3,4%.