Omzet Inditex groeit fors in eerste drie kwartalen | RetailDetail

Omzet Inditex groeit fors in eerste drie kwartalen

Omzet Inditex groeit fors in eerste drie kwartalen

In de eerste drie kwartalen van het lopende boekjaar 2016 is de omzet bij de Spaanse modegroep Inditex met 11% gegroeid. Ook de nettowinst van het moederbedrijf van onder andere Zara steeg met bijna 10%.

227 nieuwe winkels

De omzet van de gehele groep steeg met 11% van 14,74 naar 16,4 miljard euro. De EBITDA steeg met 8% naar 3,61 miljard euro, terwijl de nettowinst met 9% de hoogte in ging naar 2,21 miljard euro.

 

In diezelfde periode opende Inditex 227 winkels in 50 landen, waaronder voor het eerst ook Aruba, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Paraguay en Vietnam. Inditex is zo al aanwezig in 93 landen met in totaal 7.240 winkels. Bij alle merken van Inditex steeg het aantal winkels. Ook online wordt de kleding van de groep al in 41 landen verkocht.

 

In september opende Pull&Bear ook zijn nieuwe hoofdkantoor in Narón in Spanje. Daarbij werd bijzonder veel aandacht gegeven aan duurzaamheid, wat het gebouw een gouden LEED-certificaat opleverde, dat enkel wordt gegeven aan gebouwen met een lage impact op het milieu.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.