Ook CoolCat België doet de boeken dicht

Shutterstock.com

Na de faling in Nederland heeft modeketen CoolCat nu ook het faillissement aangevraagd voor de 17 Belgische winkels en het lokale hoofdkantoor. Daardoor staan 163 banen op de tocht. De winkels hebben de deuren gesloten.

 

Winstgevend

Twee weken geleden vroeg CoolCat al het faillissement aan voor de tachtig Nederlandse winkels, waardoor 1.100 banen in gevaar kwamen. Nu volgt ook de Belgische tak. Aanvankelijk was die buiten schot gebleven, maar de winkels bleken toch te afhankelijk van de Nederlandse organisatie. Alle Belgische winkel zijn nu gesloten. Nochtans was CoolCat Belgium wel degelijk winstgevend, schrijft De Tijd. In 2017 was er een netto winst van 0,4 miljoen euro op een omzet van ruim 18 miljoen.
 

De Nederlandse winkels van de keten zijn open en werden zelfs nog bevoorraad met nieuwe kleding, om alle kansen op een doorstart open te houden. Ook de zes winkels in Frankrijk en twee in Luxemburg blijven voorlopig open, net als de webshop in Duitsland. Volgens Retailnews hebben zich in Nederland intussen verschillende overnamekandidaten gemeld, zowel voor de voorraad als voor de winkels.