Ook Erwin Van Osta (Hubo) en Walter Van Gastel investeren in Veritas

Veritas
Shutterstock.com

Ondernemers Erwin Van Osta en Walter Van Gastel stappen samen met investeringsmaatschappij CIM Capital in het kapitaal van modeketen Veritas, die een doorstart maakt en aan een schuldherschikking werkt.

 

Nieuwe vennootschap

Veritas kampt al langer met financiële schulden, nadat ambitieuze internationale expansieplannen op een sisser uitdraaiden. De vorige aandeelhouder, Indufin Capital Partners, ging op zoek naar een oplossing en vond in september een reddingsboei bij CIM Capital. Dat is de investeringsmaatschappij van onder meer Mark Van Hool (van de gelijknamige busfabrikant). CIM nam de retailer in modeaccessoires over, samen met twee niet bij naam genoemde mede-investeerders.

 

Intussen zijn die namen wél bekend, meldt De Tijd: in het Belgisch Staatsblad wordt de oprichting vermeld van de vennootschap Satirev, oftewel Veritas achterstevoren. Oprichters en bestuurders zijn CIM Capital, Erwin Van Osta (via Tradespot) en Walter Van Gastel (via VGM Invest). Beide ondernemers werken al een tijd samen: Van Osta nam de tuincentra van Van Gastel over en fuseerde ze met de Waalse keten Oh’Green.

 

Veritas realiseert een omzet van 90 miljoen euro met 121 winkels in België en 6 in Luxemburg. Het bedrijf telt zowat 750 medewerkers. Op hen zou de reorganisatieprocedure evenwel geen directe impact hebben.