Ook Frans modehuis Lanvin in Qatarese handen? | RetailDetail

Ook Frans modehuis Lanvin in Qatarese handen?

Ook Frans modehuis Lanvin in Qatarese handen?

Het Qatarese Mayhoola for Investments heeft zijn oog laten vallen op het Franse modehuis Lanvin. De Taiwanese eigenares Shaw-Lan Wang zou wel openstaan voor een verkoop van het modehuis dat er financieel een moeilijk 2016 heeft opzitten.

10 miljoen euro verlies

Shaw-Lan Wang zou ongeveer 500 miljoen euro willen voor de verkoop van Lanvin, een bedrag dat ook vorig jaar al werd gecommuniceerd aan Mayhoola. Toen kwam het echter niet tot een overeenkomst tussen beide partijen. Lanvin heeft er echter een moeilijk 2016 opzitten en dus zou de eigenaar meer open staan voor een verkoop. Het modehuis verwacht voor 2016 een nettoverlies van meer dan 10 miljoen euro, waar het in 2015 nog een winst wist te behalen van 6,3 miljoen euro.

 

Lanvin heeft nu adviesbureau Long Term Partners aangesteld om een interne controle uit te voeren en mogelijk komt het bedrijf deze week met een kostenbesparingsplan. Daarbij gaan mogelijk ook een aantal banen verloren.

 

Voor Mayhoola zou een overname van Lanvin volledig passen binnen de strategie van het investeringsfonds. Het is immers al eigenaar van Valentino, Balmain en herenmodemerk Pal Zileri.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.