Franse doorstart voor MS Mode

Ook Franse doorstart voor MS Mode

Ook Franse doorstart voor MS Mode

MS Mode kan dan toch een doorstart maken in Frankrijk, nadat de handelsrechtbank van Rijsel daartoe het licht op groen gezet heeft. MS Mode zal nu 44 winkels heropenen, waardoor er 176 banen gered zijn.

Doorstart met 44 winkels

Na Nederland, België, Spanje en Luxemburg herrijst MS Mode nu ook in Frankrijk uit zijn as. Dat had eigenlijk half december al kunnen gebeuren, maar toen ging de handelsrechter niet akkoord met het herstelplan dat het Nederlandse moederbedrijf op tafel legde. De rechter gaf toen wel toestemming voor de overname van 21 van de 134 gesloten Franse MS Mode-boetieks: de ÏDKids Group neemt er negentien over en zal die ombouwen tot Okaïdi- en Oxybul-winkels, terwijl ook damesmodemerk Christine Laure twee winkels overneemt.

 

Nu hebben Roland Kahn & co. dus groen licht gekregen voor een doorstart met 44 winkels. MS Mode, dat enkele weken terug al zijn webshop in Frankrijk herlanceerde, wil snel werk maken van de heropening.

 

Met de 44 Franse boetieks erbij telt MS Mode nu alles samen 200 winkels: 95 in Nederland, 32 in Spanje, 24 in België en 5 in Luxemburg, al zijn dat er nog altijd zowat de helft minder dan vóór het faillissement. De doorstart in Frankrijk is alvast een opsteker voor MS Mode, dat het gros van zijn groepswinst realiseerde in dat land. In 2014 bedroeg de omzet er nog zo’n 90 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.