Ook Orchestra Prémaman België vraagt gerechtelijke reorganisatie

Orchestra Prémaman
Orchestra Prémaman

Kort nadat het Franse moederhuis bescherming kreeg tegen schuldeisers, heeft nu ook de Belgische tak van kinderkledingketen Orchestra Prémaman een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie ingediend. Dat blijkt uit een interne communicatie.

 

Continuïteit garanderen

In een e-mail aan de medewerkers heeft de retailer vanmiddag meegedeeld dat het bedrijf een verzoekschrift heeft neergelegd omtrent "de opening van de procedure tot gerechtelijke reorganisatie middels collectief akkoord." Binnen een termijn van hoogstens drie weken zal de Ondernemingsrechtbank beslissen of de aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie wordt toegekend, aldus de directie, die nogmaals benadrukt dat het niet gaat om een faillissementsprocedure. Integendeel: de procedure bevriest de schulden, beschermt het bedrijf tegen eventuele maatregelen van schuldeisers, garandeert de continuïteit en de tewerkstelling, en laat toe te bestuderen hoe de winstgevendheid van bepaalde winkels kan worden verbeterd.

 

Gisteren raakte bekend dat de baby- en kinderwinkelketen in Frankrijk bescherming tegen schuldeisers heeft gekregen voor een periode van zes maanden, die mogelijk wordt verlengd tot achttien maanden. Het bedrijf kampt met schulden en oplopende verliescijfers. De acties van de ‘gele hesjes’ op de thuismarkt hebben de retailer flink pijn gedaan.