Ook in Spanje boekt Zeeman succes

Foto Zeeman

Textielketen Zeeman blijft internationaal stevig doorgroeien: morgen opent de 1300ste Europese winkel in het Spaanse Valencia. De retailer heeft winkels in zeven landen: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Spanje.

 

“Zo min mogelijk complexiteit”

In Spanje is de retailer actief sinds 2015 en opende er al 31 winkels in Catalonië. Deze maand zet Zeeman de stap naar Valencia om van daaruit gestaag verder te groeien. De uitbreiding in Spanje is succesvol, vertelt verkoopdirecteur Wim Muermans: “Klanten zijn heel enthousiast over de goede kwaliteit, de verrassende stijl van onze collecties en de lage prijzen. Met die combinatie brengen we iets nieuws in Spanje.” De keten heet er overigens gewoon Zeeman, net als in de andere landen. “We zorgen bewust voor zo min mogelijk complexiteit in de keten, en in de gehele bedrijfsvoering. Door alles eenvoudig te houden, zijn we in staat om onze prijzen laag te houden.”

 

De opening van de 1300ste winkel in Europa onderstreept de internationale groei van Zeeman. Het Nederlandse familiebedrijf begon ruim vijftig jaar geleden in Nederland en heeft nu winkels in zeven verschillende landen: 521 in Nederland, 278 in Frankrijk, 276 in België, 178 in Duitsland, 32 in Spanje, 12 in Luxemburg en 3 in Oostenrijk. Daar komen jaarlijks zeventig miljoen klanten over de vloer. De groei blijkt ook uit de jaarcijfers: in 2017 steeg de Europese omzet met 6,7% naar ruim 585 miljoen euro.